Joe Bar Tocht 2018

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Openbare Rit voor iedereen
Datum en tijd
10 jun. 2018 09:00 - 15:00
Locatie
MC-ASOM, Edisonstraat 3, Zevenaar

Joe Bar Tocht 2018

Joe Bar tocht op 10 juni 2018

De Joe Bar tocht start dit jaar vanuit het Motormuseum te Veghel. Eerst zullen we daar onder het genot van een kop koffie en een Brabantse lekkernij het privé museum van Joop van den Boogaart bezichtigen. Daar staan vooral hele mooie en oude, bijzondere  Indians en Harley’s tentoongesteld in de gezellige omgeving van een Amerikaanse bar. Zorg dat je daar rond half tien bent. Zevenaar- Veghel via de snelweg neemt ongeveer 50 minuten en is apart bij de route/track gevoegd.

Tussen tien en half elf vertrekken we vanaf het Motormuseum richting Den Bosch, Gorinchem naar de Graafstroom/ Giessenlanden, waarbij we twee keer een pontje nemen en twee keer kort op de snelweg terecht komen om over een grote rivier te komen. De route voert ons voortdurend langs grotere en kleinere rivieren en dijken en door leuke historische plaatsen, zoals Woudrichem, Schoonhoven, Vreeswijk en Wijk bij Duurstede. Dat zijn ook de plaatsen waar een of meerdere stops kunnen worden gemaakt om wat te drinken en/of te eten.

We rijden langs de Leijgraaf, Oude Dieze, (Bergsche) Maas, Afgedamde Maas, Aa, Lek, Boven Merwede, Wijde Giessen, Waal, Rijn, Zuid Willemsvaart, Maxima kanaal, A’dam Rijnkanaal etc. Het zal jullie verbazen hoe mooi Nederland is in het drukke hart van ons land. En hoe prachtig je er kunt rijden, omringd door veel water, vaak aan twee kanten van de weg.

Ook al zijn sommige stukken dijk op zondag afgesloten, er blijft genoeg over om van te genieten. Haal hier gauw de route op.

De Joe Bar rit is 242 km lang van Veghel naar Zevenaar, maar dan tel ik de 71 km van Zevenaar naar Veghel er niet bij. In totaal rijden we deze dag dus 313 km. Best een eind, maar ook het laatste stuk, vanaf Veenendaal naar Zevenaar is weer snelweg. In totaal dus ongeveer 205 km toertocht en 108 km snelweg.

Het Motormuseum ligt in het buitengebied van Veghel, pal aan de snelweg A50, bij de afslag Veghel Noord. Je moet wel even eerst deze afslag af en dan na een paar honderd meter, op de rotonde, scherp rechts, via de paralelweg weer terug de A50 kruisen. Staat op de route/track Zevenaar-Veghel aangegeven.

Coördinaten Motormuseum: N 51.63 992; O 005.56 581.

Adres Motormuseum: Korenstreep 4 te Veghel

We hopen op mooi weer en een grote deelname. Tot ziens dan.

Frans Visser

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen