Evenementen

In dit deel van de website zijn de evenementen en toerritten weergegeven die door MC-ASOM of extern (buiten MC-ASOM) worden georganiseerd. Ook zijn op deze locatie de routes te downloaden, echter zijn deze enkel te zien en te downloaden voor MC-ASOM leden.
Op deze pagina is een korte omschrijving gegeven van de oorsprong van de namen van de ritten die jaarlijks door MC-ASOM wordt georganiseerd.   


DISCLAIMER

Deelname aan een evenement is vrijwillig en geheel voor eigen rekening en risico van de deelnemers. Door deel te nemen aan een activiteit doet de deelnemer automatisch afstand van het recht om de organisator van het evenement aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van welk incident dan ook tijdens het evenement. MC ASOM en de organisator(en) van de activiteit aanvaarden met betrekking tot het evenement geen enkele aansprakelijkheid tegenover wie, of wat, dan ook. Deelnemers die zelf gasten uitnodigen voor een evenement, zorgen ervoor dat die gasten van deze disclaimer op de hoogte zijn.

Informatie op de website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. MC ASOM aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor fouten en/of onjuistheden.


Toerritten KNMV en LOOT:

Via de volgende link zijn de toerritten van de KNMV weergegeven: KNMV Toerkalender 2020. En de actuele toerkalender: 2022

Via de volgende link zijn de toerritten van de LOOT weergegeven: LOOT Toerkalender. MC ASOM heeft het lidmaatschap van het LOOT beëindigd.

Een kort overzicht over de historie/ontstaan van onze ASOM ritten.

Voor veel van onze nieuwe leden van de laatste jaren is het soms wat vreemd en onduidelijk wat nu die namen bij de verschillende ritten betekenen en natuurlijk wat ze van deze ritten kunnen verwachten en wat zo’n rit eventueel voor extra’s biedt.Een aantal dingen zijn  ergens in de loop der jaren spontaan ontstaan en vinden elk jaar zijn vervolg als een soort traditie, wat bij onze club hoort.Om daar wat duidelijkheid in te brengen, voor de nieuwe leden, ben ik eens in de archieven gedoken en heb zodoende een en ander op papier gezet.

KOUWE KLAUWEN TOCHT:

Tijdens een van de vele gezellige clubavonden waarbij  Wilma Vlielander nog aanwezig was, kwam natuurlijk het gesprek op wie gaat er dit weekend nog rijden? En aangezien het al wat minder fraai motorweer werd, was er niet erg veel belangstelling bij de aanwezige Asomnezen, wat bij Wilma de uitspraak ontlokte: we zijn toch geen watjes en waarom niet rijden, er is toch handvatverwarming en goede kleding dus wat let ons. Aangezien ze toen zelf in de toercommissie zat, stond er in januari 2000 voor het éérst  DE KOUWE KLAUWE TOCHT op de toerkalender met na afloop voor de deelnemers een heerlijke boerenkoolmaaltijd.
Lengte van de tocht is circa 100 km.

belfjorrit_2016_50-u2125168.png
dsc00126.jpg
12cimg2007.jpg
20150829_125555-u33749.png

CRAZY CARNAVALS RIT:

Voor alle clubleden, die van motorrijden houden, mocht natuurlijk ook een rit in de carnavals periode niet ontbreken en zo werd dan voor het eerst in 2007 de "CRAZY CARNAVALS RIT" georganiseerd.
Lengte van de is circa 150 km.

LENTE RIT:

Sinds 2004  hebben we de "LENTE  RIT", deze rit heette voorheen de "Vroege Vogel Tocht" en werd zo rond half maart verreden. Traditie getrouw was deze "Vroege Vogel Tocht" (in het verre verleden) de opening van het ASOM motorrijders seizoen en dat betekende dat alle leden die de tocht mee reden ’s morgens een heerlijk ontbijt van de club aangeboden kregen. Bij de "LENTE RIT" wordt nu nog steeds gestart met het overheerlijke ASOM ontbijt inclusief gekookt eitje en verder hebben de deelnemers de keus uit het rijden van een kortere of een langere afstand n.l. 100 of  200 km, om zo, op deze manier, iedereen de gelegenheid te geven deel te nemen. Verder proberen we de rit te rijden wanneer natuurlijk de lente begint, dus zo rond de 20e maart.

BATAVIEREN RIT:

De Batavieren Rit is een KNMV/LOOT RIT wat wil zeggen dat ook motorrijders van elders aan deze rit kunnen deelnemen, natuurlijk tegen betaling van een inschrijfbedrag. De rit staat op de diverse kalenders en in motorbladen vermeld om op deze manier onze club meer bekendheid, maar vooral ook meer inkomsten te geven. ( natuurlijk voor de ASOM leden gratis!!!!!!!). In de huidige vorm wordt deze rit al vanaf 1992 verreden en is de lengte circa 225 km. De naam zal mogelijk afgeleid zijn van het legendarische Batavierentreffen uit de zeventiger jaren. Misschien dat de leden van het eerste uur hier nog eens wat meer over kunnen vertellen. De bedoeling van deze rit is om een groot deel in Duitsland te toeren.

KENNISMAKINGS  RIT:

Sinds1999 proberen we via een Kennismakings Rit motorrijders uit onze omgeving te interesseren voor de activiteiten die onze club allemaal organiseert. De eerste jaren gebeurde dat op gezette tijden via de plaatselijke bladen. Sinds 2002 stond de ASOM met een stand, een aantal keren op de Zevenaarse Koninginnedag markt om zo onze club te promoten en ASOM onder de aandacht van een breder publiek te brengen. De eerst volgende zondag wordt er dan een Kennismakings Rit verreden met een lengte van circa 125 km.

JOE BAR TOCHT:

De naam van deze legendarische rit zal misschien zijn afgeleid van de vermaarde striphelden "t' JOE BAR TEAM". Dit betekent voor onze club dat er een tocht wordt georganiseerd van minimaal 300 km en dat er tijdens de tocht een museum of iets anders wat voor iedere motorrijder interessant is, bezocht gaat worden. De nadruk bij deze rit ligt op het rijden van een flinke tocht.

10cimg2004b.jpg
6.jpg
dscn1550-crop-u1810754.jpg
asom_10_aug_13_005-crop-u28841.jpg

ECHTE VROEGE VOGEL TOCHT: 

De "vroege vogel tocht" is op initiatief van Gerard Kral omgedoopt in de "ECHTE VROEGE VOGEL TOCHT", maar dan ook dat er ’s morgens vroeg vertrokken gaat worden en wel om 6.00 uur. Dit betekent dat deze tocht altijd in de maand juni/juli verreden zal worden om zo optimaal van het vroege ochtendgloren te kunnen genieten en natuurlijk zelf je thermoskan koffie en broodjes mee voor de eerste stop. Deze tocht werd voor het eerst verreden in 2004 en de lengte van deze tocht is minimaal 300 km.

ZWOELE  ZOMERAVOND RIT

De naam zegt al voldoende, op een vrijdagavond in de zomer heerlijk na een drukke week op het werk een goeie 100 km motorrijden en na de rit nog even napraten in het clubhuis. Regelmatig werd deze rit wel eens in een verlengde versie van circa 150 km op de zondagochtend herhaald en dan kreeg deze de naam van "ZWOELE ZONDAGOCHTEND RIT".

MEGA MONSTER TOCHT:

Binnen de toercommissie wilde men graag één, twee of drie daagse ritten organiseren om de liefhebbers in staat te stellen ook in een wat andere omgeving met je motor flink wat mooie kilometers te maken. Zo ontstond de inmiddels overbekende MEGA MONSTER TOCHT, welke in 2002 voor het eerst verreden werd met gelijk 12 deelnemers richting Teutoburgerwald. Deze rit bevat minimaal één/twee overnachtingen in een hotel of gasthof en de afstand die verreden wordt is minstens 900/1000 km. De "MEGA MONSTER TOCHT" wordt altijd verreden eind juni/begin juli.

SNELLE ZOMERAVOND RIT:

In 2005 zijn we bij de ASOM voor het eerst deze rit gaan organiseren om eenieder de gelegenheid te geven op deze zomeravond een heerlijk ontspannen rit te rijden zonder te veel drempels en voorzien van wat lekkere bochten en om niet bij elke lantaarnpaal links of rechts af te hoeven slaan. De lengte van deze rit is minstens 100 km.

MIDZOMER  RIT:

Al vele jaren kent de club het fenomeen Midzomer Rit. Wat de naam al zegt, is dat dit een heerlijke toerrit is, die zo’n beetje in het midden van de zomer verreden zal worden en wel in de maand juli. De lengte van deze rit is circa 200 km. 

DREMPEL ARME RIT:

De naam van de rit geeft al aan dat we vanaf 2002 proberen een vrijdagavond rit van een 100 km te organiseren met als doel geen drempels, hooguit wordt er een plateau in de weg getolereerd. Een uitdaging voor de uitzetter om dit steeds weer voor elkaar te krijgen. Helaas bijna niet meer mogelijk.

11cimg2005b.jpg
dscn1592.jpg
p4260441.jpg
belfjorrit_2016_14-u2124088.png

EIKEL BITCH / TOURWEEKEND:

De naam zegt al voldoende over de eisen, welke aan de deelnemers gesteld worden, om aan deze tocht te kunnen deelnemen. Het eerste Eikel Bitch Weekend werd verreden in 2001 en bracht ons naar hotel Züschenwald in Winterberg. Ook hiervoor geldt dat we een weekend lekker gaan toeren met één/twee overnachtingen in een hotel of gasthof en een afstand die verreden gaat worden van ook weer minimaal 500/600 km. Het Eikel Bitch Toerweekend wordt altijd verreden in de laatste week van augustus. In 2018 krijgt dit weekend een nieuwe naam, want de meeste eikels zijn gevallen en de meeste bitches van weleer duwen nu de kinderwagen van de kleinkinderen. Nu voorlopig geheten: Tour-Weekend.

LEKKERE BOCHTEN RIT:

Ook de Lekkere Bochten Rit is net als de Batavieren rit een KNMV/LOOT RIT, zodat "andere" motorrijders kunnen deelnemen na inschrijving en betaling van het startgeld.(ASOM leden gratis). De rit wordt altijd in de eerste helft van de maand oktober verreden en de lengte is 225 km.  

HERFST RIT:

Een rit van een 150 km en als het zou kunnen natuurlijk door een wat bosrijke omgeving en niet al te moeilijke wegen waardoor het echt genieten is om op de motor te zitten.

VERRASSINGS RIT:

Sinds 2004 proberen we een rit van een 100 km uit te zetten met een puzzel of verrassingselement erin om op een andere manier de route te beschrijven of uit te zetten. Steeds weer een uitdaging wie wat en hoe op papier gezet heeft.

PANNENKOEKEN RIT:

Vanaf 2000 sluiten we ons toerseizoen af met de inmiddels bekende pannenkoeken rit, waarbij de rijders worden getrakteerd op overheerlijke pannenkoeken die eerder door Peter, Maurice en momenteel onder aanvoering van Gerard Reijmer en wat extra hulp, in onze clubkeuken worden gebakken. Natuurlijk voordat we van de pannenkoeken gaan genieten wel eerst een 100 km motorrijden.  

OLIEBOLLEN RIT:

De toercommissie besloot om in 2008 (als echte afsluiting van het toerjaar) voor het eerst een heuse oliebollen rit op de toerkalender te zetten en wel de laatste zaterdag vóór OUDJAAR. Natuurlijk kunnen we na het voltooien van de rit overheerlijke oliebollen eten in het clubhuis. Lengte van de rit is circa 75 km. 

OVERIGE RITTEN

De toercommissie wil graag een gevarieerd aanbod van ritten voor de rijders met een mix van avond/dag  - kort/lang/langer – één en meerdaagse ritten. De laatste jaren kenden we bij onze club nog een aantal ritten die met een grote regelmaat verreden werden, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze nooit meer verreden zullen worden. Voorbeelden hiervan zijn:

b.v. Motortreff: 

Al een groot aantal jaren kennen we de rit richting Duitsland om daar één of meerdere motortrefpunten te bezoeken zoals de inmiddels overbekende Route 67 naar Gesscher of naar Biker-Treff  Nordkirchen im Münsterland of  zoals in 2005 naar een drietal motortrefpunten in Duitsland, waarbij wel even een 340 km afgelegd moest worden.

b.v. Rit naar Kaiserberg:

Op de zondagmorgen lekker vroeg op weg naar de parkeerplaats bij de Duisburger Zoo om daar het belangrijkste trefpunt van motorrijders in het Ruhrgebied te bezoeken, wel wegwezen om 12 uur, want dan komen de auto’s om de ruimte op te eisen voor het parkeren.


zwoele_zomeravond_rit.jpg
p4260441.jpg
20150614-Noordseschut
p4260433.jpg