Crazy Carnavals Rit 2018

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Openbare Rit voor iedereen
Organisator
Toercommissie
Datum en tijd
18 feb. 2018 11:00 - 17:00
Locatie
MC-ASOM, Edisonstraat 3, Zevenaar

Crazy Carnavalsrit 18 februari 2018

De route wordt in 2 uitvoeringen aangeboden; een korte van 93km en een lange uitvoering van 243km. Beide routes gaan richting Zuid Nederland en gaan over de eerste 40.9km over dezelfde weg. Vanuit het clubhuis naar het Doornenburgseveer. Daarna via de Berg-en-Dalseweg door Groesbeek. Kort na Groesbeek wordt door middel van een waypoint de keuze kort of lang aangeboden.
De korte route gaat via Kranenburg richting Bimmen om dan vlot langs de Rijn de brug bij Emmerich over te steken. Dan gaat het door richting clubhuis. Een vlotte route zonder al te veel krappe bochten.

De lange route gaat bij het eerder genoemde waypoint rechtsaf en slingert aan de oostkant van de Maas zuidwaarts om bij Broekhuizen de Maas over te steken en de koers richting thuishonk in te zetten. Venray laten we links liggen maar Overloon steken we door. Er volgen meer brabantse dorpen zodat er gelegenheid genoeg moet zijn voor een lunchstop. Bij Grave steken we weer de Maas over. In Alverna koersen we weer richting Groesbeek, gaan goedkoop tanken in Wyler en pikken ter hoogte van Niel de korte route op, op weg naar het clubhuis.

Beide routes zijn zowel met waypoints als zonder en dus als track beschikbaar. Ook is er van beide routes een .itn uitvoering beschikbaar. Het is zeer aan te bevelen de track te rijden maar zet in het GPS-toestel eerst herberekenen op UIT. Dit is vooral voor de lange route van belang, want die kruist zichzelf bij Groesbeek!

Deze rit heeft een reputatie hoog te houden wanneer het op weersomstandigheden aankomt. De Kauwe Klauwenrit is meestal gezegend met beter weer dan deze rit. Daarom is er nu een korte versie gemaakt. FF een frisse neus halen. In Groesbeek zijn voldoende horecavoorzieningen en voor de lange rit biedt het brabantse land voldoende culinaire opties.

Ik mag niet mee dit jaar; ik heb nog een rijverbod, maar later haal ik deze op een vrije doordeweekse dag wel in. De routes zijn hier te downloaden als zip-bestand.

En mochten de weergoden een flink pak sneeuw en ijs hebben neergelegd, de route loopt niet weg.

Wim G.M. van Weert

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen