Nieuws

Truckersrun Westervoort

Truckersrun Westervoort

Truckrun zoekt extra motor-begeleiders

De organisatie van de Truckersrun in Westervoort is op zoek naar 6 of meer motorrijders die de grote stoet met vrachtwagen kunnen begeleiden.

Worden die extra motorrijders niet gevonden voor eind juni dan moet de colonne met trucks worden ingekort worden, en dat betekent: minder deelnemers.
Bij de truckersrun die eind augustus plaatsvindt, mogen mensen met een beperking een paar uur mee met een vrachtwagen en chauffeur voor een toerrit. Voor veel van hen is dit een onvergetelijke dag.
De stoet van een krappe 125 vrachtauto's is zo'n 4 tot 5 kilometer lang. Die moet begeleid worden door een auto aan de voorkant en aan de achterkant, maar ook door twaalf of meer motorrijders.
Die zijn er voor de veiligheid en voor het afzetten van de kruispunten, zodat de truckers tijdens de tocht ongehinderd kunnen oversteken.

Gestopt

Na de editie van vorig jaar is een aantal begeleiders gestopt. Er zijn nog zes chauffeurs over, maar de organisatie is op zoek naar meer 'motormuizen'.
Enkel een motorrijbewijs is onvoldoende om begeleider te worden bij de Truckrun, de rijder moet daadwerkelijk gecertificeerd zijn als begeleider. Vooralsnog kan organisator Westervoort in Beweging deze mensen niet vinden.
Als het aantal niet wordt gehaald moet de stoet met auto's korter worden. Hoe minder chauffeurs, hoe minder auto's en dus ook minder mensen die mee kunnen rijden met de Truckrun.
,,Dat zou jammer zijn voor die mensen, dus we zetten alles op alles om zoveel mogelijk motorbegeleiders te krijgen", zegt René Wigman van de organisatie.

Na wat gegoogel vind ik de volgende link met meer info: https://www.westervoortinbeweging.nl/activiteiten/truckersrun/

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen