KNMV mailings

Hieronder een keuze voor de KNMV Mailings. Door op het gele kopje te klikken krijgt u een download of een link van de bewuste mailing te zien:


17 november 2022 - Kies je nieuwe vertegenwoordiger in de Ledenraad

Alle KNMV leden krijgen tot en met 5 december de gelegenheid te stemmen voor hun vertegenwoordiger in de Ledenraad. Tijdens de Ledenraadsvergadering van 10 december zullen de gekozen 7 nieuwe leden bekend gemaakt worden een geïnstalleerd.

Dus kies de man (dit jaar zitten er geen vrouwen tussen de kandidaten) die jouw belangen moet behartigen.1 november 2022 KNMV heeft een nieuwe directeur bestuurder

Arnhem, 1 november 2022 – Wim Mulder wordt de nieuwe directeur-bestuurder van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Per 1 februari 2023 start Mulder in zijn nieuwe functie op het bondskantoor op Sportcentrum Papendal.
 
Als motorrijder en –sportliefhebber in hart en nieren is Wim Mulder (54) al ruim een kwart eeuw actief binnen de KNMV. Eerst lange tijd als official en de afgelopen tien jaar als lid van de Raad van Toezicht (onder andere gespecialiseerd in veiligheid en milieu) en vicevoorzitter. Dit combineert hij met zijn baan als directeur bij Philips en werkzaamheden voor de internationale motorsportbond FIM (Europe). Binnenkort ruilt hij dit alles in voor de fulltime positie van directeur-bestuurder.
 
Mulder: “Van verkeersveiligheid tot verzekeringen en van opleidingen tot al die prachtige takken van motorsport die de KNMV vertegenwoordigt: de KNMV en motoren zijn een onderdeel van wie ik ben. Dat ik nu de mogelijkheid heb om mijn tijd en energie volledig te steken in de belangen van motorrijdend Nederland, maakt mij trots en gelukkig. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met clubs, officials, raadsleden, partners, overheden, de collega’s op kantoor en alle andere stakeholders. Er liggen vele uitdagingen te wachten, onder andere op het gebied van geluid en duurzaamheid. Samen pakken we die op, om motorrijden en –sport nog leuker, toegankelijker, veiliger en verantwoorder te maken.”
 
KNMV-voorzitter Jan Wilms is verheugd over de aanstelling van Mulder: “De samenwerking met Wim is al jaren prettig en constructief. Dat we nu met elkaar deze stap zetten, voelt voor alle betrokkenen heel natuurlijk en goed. Zijn passie voor werkelijk alles wat met motoren te maken heeft, is bewonderingswaardig. Dat, gecombineerd met zijn kennis en ambitie, geeft alle vertrouwen voor de toekomst van de KNMV, en daarmee de Nederlandse motorwereld. We zijn een grote, relevante vereniging en die positie zal onder Wim alleen maar sterker worden.”
 
Mulder vervangt bij de KNMV Patrice Assendelft, die na zestien jaar vertrekt naar de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Deze wisseling van de wacht bij beide bonden is begin komend jaar een feit.14 oktober 2022 - Vacatures Ledenraad

In de KNMV Ledenraad is plaats voor 6 nieuwe leden die de KNMV moet helpen verder te komen in de toekomst. Je kunt er er hier meer over te weten komen maar ook om je aan te melden.

Ook kun je je aanmelden voor een 2-wekelijkse Nieuwsbrief waarin nieuwtjes en wetenswaardigheden van je favoriet motorbond kenbaar gemaakt worden.
In de bijna laatste editie van het lijfblad GRIP van dit jaar veel nieuws en een terugblik op het Motorfest.

KNMV-leden ontvangen komende week de najaarseditie van GRIP. In editie 47 blikken we onder meer terug op Motorfest '22 met een mooie fotoreportage. Daarnaast beleven we de herfst in Griekenland met Hans Avontuur, lees je over de droom van Kirsten Midura en haar Engines for Change en zetten we de motoren in de schijnwerpers die gedurende zestig jaar James Bond-films op het witte doek zijn verschenen.

Ook GRIP ontvangen en gebruik maken van vele andere voordelen? 
Word lid! →
18 september 2022 Gratis entree Motorfest 2022

Omdat we van een aantal leden te horen hebben gekregen dat onderstaand bericht niet, of foutief is binnengekomen, versturen we je het graag nogmaals. Zo weten we zeker dat iedereen die recht heeft op een gratis kaartje, deze ook daadwerkelijk kan claimen! Had je dit bericht al wel correct ontvangen? Dan mag je deze negeren.


Beste ,

Na twee jaar waarin weinig mogelijk was, zijn we meer dan ooit toe aan een feestje, toe aan een gezellig en groots treffen van motorrijders.

Daarom presenteren wij op 18 september Motorfest ‘22! En daar nodigen we jou, als KNMV-lid, van harte voor uit! Hieronder lees je hoe je jouw gratis entreekaart reserveert.

Motorfest ’22 is een geweldige dag uit voor elke motorrijder en -sporter, van jong tot oud, van KTM- tot BMW-rijder. Verken de markt, ontdek de motoren en de geschiedenis van Airborne, test gloednieuwe machines tijdens een rondrit door de omgeving, ontspan, geniet van goed eten en ontmoet andere gelijkgestemde motorrijders. Dat alles onder het genot van klasse muziekacts.

Tegelijkertijd met Motorfest is de Ital-dag, de viering van alles op twee wielen dat Italië heeft voortgebracht. Kiezen hoeft niet want beide evenementen vinden plaats op het terrein van Papendal en met jouw entreebewijs loop je zo heen en weer.

20220902_Poster-Motorfest.jpg
KNMV / Motorrijders.nl Motorfest22

15 april 2022 KNMV Verkeersofficals

Sinds kort zijn er door het hele land namens de KNMV meerdere verkeersofficials aan de slag. Dit zijn enthousiaste motorrijders die zich lokaal en regionaal vrijwillig inzetten om de veiligheid en het rijplezier van andere motorrijders onder de aandacht te brengen bij beleidsmakers en wegbeheerders. De verkeersofficials fungeren in die rol als het ware als extra ogen en oren van de KNMV wat betreft hinderlijke verkeerssituaties, gevaarlijke wegindelingen en allerhande andere soorten verkeersproblematiek. Door hier op lokaal niveau mee bezig te gaan kan de KNMV als landelijke bond duiding en ondersteuning bieden op meer plaatsen tegelijk. Zo kunnen we, naast dat we landelijk voor de rechten van motorrijders opkomen, dit ook tot op de kleinste achterwegen van Nederland doen.

Maar, zelfs onze verkeersofficials kunnen niet alles weten wat er in hun regio speelt. Daarom vragen wij je om ook actief je ogen open te houden. Kom je tijdens je rit een gevaarlijke wegsituatie tegen? Hoor je over plannen van de gemeente om een weg af te sluiten om motorrijders te weren? Reden genoeg om ons op de hoogte te brengen!

Via het contactformulier op onze website kun je een melding maken van een gevaarlijke wegsituatie of een bericht sturen in het algehele belang van verkeer en belangenbehartiging voor motorrijders. Dan nemen wij contact met je op en kijken we samen wat we kunnen doen!