KNMV mailings

Hieronder een keuze voor de KNMV Mailings. Door op het blauwe kopje te klikken krijgt u een download of een link van de bewuste mailing te zien:


 • 14 april 2021,

  Statement KNMV geluidsdiscussie Deventer

 • KNMV Riders Academy
  CURSUS RISICO HERKENNEN, DANKZIJ SUBSIDIE MAAR 50 EURO.

  De provincies Gelderland en Overijssel gaan motorrijders steunen om veilig op pad te gaan. Speciaal daarvoor hebben deze provincies - in navolging van Friesland, Drenthe en Utrecht - dit jaar een subsidiebedrag ter beschikking gesteld. Hierdoor kost de internationaal erkende KNMV-motortraining Risico Herkennen nu geen € 255, maar slechts € 50 voor inwoners van Gelderland en Overijssel. Tijdens deze cursus leer je nu eens niet de mooiste bocht te draaien of te keren op een postzegel, maar leer je hoe je veilig door het verkeer kunt bewegen! De cursus levert aantoonbaar beter verkeersgedrag op, met minder ongelukken en schades tot gevolg! Daarom die enorme korting.

 • KNMV reactie op de Rijksbegroting 2022
  "
    Traditiegetrouw heeft het demissionair kabinet op Prinsjesdag de Miljoenennota en de Rijksbegroting voor 2022 gepresenteerd. De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) verwelkomt de toezeggingen van het kabinet voor de verdere uitvoering van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, maar betreurt dat er geen aanvullend budget is vrijgemaakt voor verkeersveiligheidsprojecten gericht op gedragsverandering.  "

 • Dag van de Motorrijder
  Op zondag 20 maart organiseert de KNMV in samenwerking met www.motorrijders.nl een nieuw evenement ter gelegenheid van de opening van het motorseizoen. Meer informatie is hier te lezen. Wim van Weert heeft 2 van de aangeboden routes gecombineerd om te gaan rijden vanaf 10uur bij de start in Elst bij Simako. Ruim 300km.


 • 15 april 2022 KNMV Verkeersofficals

  Sinds kort zijn er door het hele land namens de KNMV meerdere verkeersofficials aan de slag. Dit zijn enthousiaste motorrijders die zich lokaal en regionaal vrijwillig inzetten om de veiligheid en het rijplezier van andere motorrijders onder de aandacht te brengen bij beleidsmakers en wegbeheerders. De verkeersofficials fungeren in die rol als het ware als extra ogen en oren van de KNMV wat betreft hinderlijke verkeerssituaties, gevaarlijke wegindelingen en allerhande andere soorten verkeersproblematiek. Door hier op lokaal niveau mee bezig te gaan kan de KNMV als landelijke bond duiding en ondersteuning bieden op meer plaatsen tegelijk. Zo kunnen we, naast dat we landelijk voor de rechten van motorrijders opkomen, dit ook tot op de kleinste achterwegen van Nederland doen.

  Maar, zelfs onze verkeersofficials kunnen niet alles weten wat er in hun regio speelt. Daarom vragen wij je om ook actief je ogen open te houden. Kom je tijdens je rit een gevaarlijke wegsituatie tegen? Hoor je over plannen van de gemeente om een weg af te sluiten om motorrijders te weren? Reden genoeg om ons op de hoogte te brengen!

  Via het contactformulier op onze website kun je een melding maken van een gevaarlijke wegsituatie of een bericht sturen in het algehele belang van verkeer en belangenbehartiging voor motorrijders. Dan nemen wij contact met je op en kijken we samen wat we kunnen doen!