Woensdagrit 24-04-2019

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Woensdagritten
Datum en tijd
24 apr. 2019 09:00 - 16:00
Locatie
MC-ASOM, Edisonstraat 3, Zevenaar

Woensdagrit 24-04-2019

Op 24 april is de eerste woensdagrit van 2019 en gaan we een dagje lekker rijden met gezellige stops onderweg. Als het weer de komende dagen een beetje meezit kunnen we tijdens deze rit ook genieten van de prachtige kleuren van de in bloei staande tulpenvelden in de Noordoostpolder. Lengte rit vanaf Arnhem tot Dieren bedraagt circa 310 km. We verwachten om circa 18.00 uur terug te zijn. Voor degenen die eerder thuis willen zijn: we kruisen diverse malen autosnelwegen waarover je snel je route huiswaarts kunt vervolgen.

We vertrekken op woensdag 24 april (of 1 mei) om 9.00 uur vanaf de Carpoolplaats Arnhem Noord, nabij de splitsing A50/A12 (bij de Rosendaelsche Golfclub). Vanaf de Carpoolplaats nemen we een klein stukje A50 tot afslag Hoenderloo. Vervolgens maken we een paar flinke lussen door de Veluwse bossen en heidegebieden via Beekbergen, Asselt, Hoog Soeren, Uddel, Epe en Wezep naar Kampen. Na Kampen vervolgen we onze weg naar Ens waar we koffiedrinken in het Wapen van Ens. Hierna gaat de route naar Urk, waar we langs de haven en door de nauwe straatjes van deze vissersplaats rijden. We gaan verder over wat minder bochtige wegen naar Rutten en iets ten zuiden van Lemmer slaan we rechtsaf naar Bant en Kuinre. In dit stuk zullen we het meest kunnen genieten van de kleurenpracht van de tulpen. De rit gaat verder over het bochtige dijkje langs de Weerribben naar Blokzijl, waar we in het oude haventje een restaurant zullen uitkiezen voor de lunch. Via de Vollenhoofdsedijk rijden we over de weg door de Beulakerwijde en Belterwijde naar Zwartsluis. Na Hasselt gaat het verder over een smal dijkje naar Zwolle. Hier nemen we even de wat grotere wegen om snel deze stad achter ons te kunnen laten en de weg weer verder te kunnen vervolgen over kleine slingerweggetjes via Wijthmen, Heino, Raalte, Heeten naar Deventer. Bij Gorssel nemen we nog één keer een binnendoor weggetje richting Zutphen en vanaf daar de N348 naar het eindpunt bij Dieren.

Niet-leden (die geen toegang tot de routes hebben, kunnen mij mailen dan stuur ik de route en track op. Voor leden is de route inmiddels te downloaden via de downloadpagina (klik hier voor downloadpagina).

Indien de weersverwachting op dinsdag (23 april) er niet goed uitziet dan wordt de rit uitgesteld naar één week later op woensdag 1 mei, Degenen die zich bij mij hebben aangemeld krijgen dan uiterlijk dinsdagavond een mail. Het is daarom belangrijk dat je je van te voren aanmeldt, zodat je niet voor niets komt!!!

Let dus ook goed op je mailbox. Geen bericht: de rit gaat door!

Heb je interesse om mee te rijden stuur dan even een mailtje naar mij.

 

Groet,

John Visser.