Woensdagrit 264km

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Woensdagritten
Organisator
Woensdag-ritten
Datum en tijd
28 sep. 2022 09:00 - 17:00
Locatie
clubhuis MC ASOM

Woensdagrit  264km

Deze keer gaat de Woensdagrit via de Achterhoek naar Twente en zijn de verst gelegen plaatsjes De Lutte en Mander. De route is ca 264 km lang en vertrekt vanaf ons clubhuis en eindigt net voor Doesburg. We vertrekken om 9.00 uur vanaf de Edisonstraat. Wie eerder thuis wil zijn kan onderweg op elk moment op zijn navigatie “naar huis” intikken, maar mist daarmee dan wel een mooi stukje route en de laatste “naklets borrel” bij restaurant Heezen in Steenderen.
We rijden in kleine groepjes en het is gezellig als de groepjes elkaar op de pauzeplaatsen treffen. Ik heb daarom de onderstaande stops ingepland (deze zijn wel zichtbaar in de route (R) versie, maar niet in de track (TR) versie). Als je gezamenlijk wilt genieten en wilt bijkletsen onderweg: houd deze punten dan in gedachten:
Na 89 km: Restaurant De Hooge Esch, Alsteedseweg 38,  na het plaatsje Buurse. Klein weggetje rechts in.
Na 152 km: Watermolen Bels, Bergweg 9 in Mander
Vlak voor eind: Rest Heezen, J.F. Oltmansstr in Steenderen

We rijden in kleine groepjes en geven wandelaars en fietsers voldoende ruimte. Deelname aan deze rit is, zoals bij alle activiteiten van ASOM, alleen toegestaan voor deelnemers die geen corona verschijnselen hebben!

Deze route is onlangs nagereden en het verzoek is om, als je meerijdt, de geleverde route/track te gebruiken en niet zelf veranderingen aan te brengen in de route beschrijving: het voorkomt irritatie en verwarring (en daarmee mogelijk gevaarlijke situaties) bij de andere deelnemers en de uitzetters van de rit!

Route:  Vanaf clubhuis rijden we via Drempt, Borculo, Neede en Haaksbergen naar Restaurant Hooge Esch in Buurse voor koffie. We vervolgen onze weg oostelijk van Enschede en rijden via Losser, Beuningen en Ootmarsum naar Mander voor de lunch bij de mooi gelegen watermolen Bels. Met een volle buik rijden we daarna naar Tubbergen, Borne en Rijssen. Daarna genieten we van de mooie en snelle, bochtige weg langs Laren, Almen, Vorden en Baak naar Steenderen voor de “afscheidsborrel”.
Is de weersverwachting op de 27e slecht voor de 28e dan gaat deze rit niet door op de 28e, maar schuiven we door naar woensdag 5 oktober. Ik stuur je uiterlijk dinsdag 27 september eind middag een mail als het niet doorgaat.
Wil je meerijden op woensdag 28 september: meld je dan aan bij mij via de knop aan de linkerkant dan mail ik je de route en track.
Ik weet dan ook wie ik moet laten weten wanneer de rit i.v.m. de  weersverwachting wordt uitgesteld.

Voor degene die op eigen gelegenheid op een ander moment de route wil rijden komt die later op de site te staan.
Groet, John Visser

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen