Woensdagrit mei 2021 wordt 2 juni

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Woensdagritten
Organisator
Toercommissie
Datum en tijd
2 jun. 2021 09:00 - 09:00
Locatie
MC-ASOM, Edisontraat 3, Zevenaar

Woensdagrit mei 2021 wordt 2 juni

De eerstkomende Woensdagrit is op:

Woensdag 26 mei wordt dus wegens weersomstandigheden op 26 mei verzet naar 2 juni!

Deze keer gaat de rit naar de Kempen en voert ons in een grote boog door de mooie groene gebieden rondom Eindhoven.

De route is precies 300 km lang vanaf carpoolplaats Elst (aan de oostzijde van de A325 afslag Elst) en weer terug tot Elst. We vertrekken vanaf daar in kleine groepjes om 9.00 uur. Degenen die wat eerder thuis willen zijn: we kruisen diverse malen op de terugweg de A50. Dit geeft je de mogelijkheid om, indien gewenst, een snelle route huiswaarts te nemen.

Ik heb deze rit nagereden toen de terrassen nog niet geopend waren en kon daardoor nog niet alle stops op terrasjes inplannen. Ik heb nu nog wel op ca 45 km voor het eindpunt een leuk terrasje gevonden links van de weg in de weilanden tussen de dorpjes Berghem en Haren: Café Den Dort, Harenseweg 3 in Berghem. Een mooie locatie om nog wat na te praten. Verder zijn er op veel plekken langs de route terrassen (denk aan mondkapjes) te vinden of mooie plekjes om de eventueel zelf meegebrachte versnaperingen te nuttigen.

Tijdens deze rit houden we ons aan de 1,5 meter afstand als we ergens stilstaan en attenderen andere deelnemers erop als iemand dat even vergeet. We rijden in kleine groepjes en geven wandelaars en fietsers voldoende ruimte.

Deelname aan deze rit is alleen toegestaan voor deelnemers die geen corona verschijnselen hebben!

Route:

Vanaf Elst rijden we naar Nijmegen en via een stukje Ooypolder naar Groesbeek, Volkel en Keldonk. Vanaf daar sturen we in een grote boog met de richting van de wijzers van de klok mee om Eindoven heen tot we weer vlakbij Veghel terug zijn. We nemen daar een klein stukje A50 om aan de andere kant van de Zuid Willemsvaart  te komen en vervolgens gaat het noordwaarts via Bernheze tot de koffiestop bij het dorpje Berghem. Daarna weer een klein stukje A50 om weer een rivier (Maas) over te komen en rijden we verder over mooie weggetjes binnendoor via Bergharen naar Knooppunt Ewijk. Hier nemen we de A50 terug richting Elst.

In verband met de weersverwachting en de temperatuur is de rit met 1 week opgeschoven naar woensdag 2 juni. Verder blijft alles hetzelfde; ook het aanmelden.

Wil je meerijden op woensdag 26 mei: meld je dan aan bij mij (johnvisser50@outlook.com) dan
mail ik je de route en track.

Ik weet dan ook wie ik moet laten weten wanneer de rit eventueel i.v.m. weersverwachting wordt uitgesteld. Ik mail je na je aanmelding de route/track.
Voor degene die op eigen gelegenheid op een ander moment de route wil rijden komt deze later op de site te staan.

Groet en blijf gezond,

John.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen