Woensdagrit = Batavierenrit (KNMV) 260km

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Woensdagritten
Organisator
Woensdag-ritten
Datum en tijd
27 apr. 2022 09:00 - 23:55
Locatie
?

Woensdagrit = Batavierenrit (KNMV) 260km

Besloten is om dezelfde Batavierenrit 2022, als experiment, op twee data te verrijden, zodat men de keus heeft tussen het rijden op een gewone zondag (24 april) en op een doordeweekse woensdag. Toevallig is het woensdag de 27e april ook Koningsdag, zodat het met het rustige, doordeweekse verkeersbeeld helaas wel zal tegenvallen, althans in Nederland. Maar, omdat de Batavierenrit voor een groot deel door Duitsland gaat, zal het met de drukte zeker meevallen.

Bij de Batavierenrit zijn zowel de leden van MC ASOM welkom als ook niet-leden motorrijders. De laatsten dienen zich vooraf aan te melden bij de penningmeester MC ASOM en € 5,00 te storten op rekeningnummer NL 80 INGB 0002 6207 81 van MC ASOM te Zevenaar. Ze krijgen dan de route per mail toegestuurd en hebben recht op een kop koffie voor de start van de rit. Leden van MC ASOM registreren zich bij het downloaden van de route van de website.

Start tussen 9:00 en 10:00 uur vanaf clubhuis MC ASOM Edisonstraat 3 te Zevenaar, op beide dagen.

Lengte rit: 260 km

De tocht voert over de mooie dijken tussen Ooy-Zevenaar en Elten. Een schitterend gebied waar de enorme graafwerkzaamheden tussen Tolkamer en Spijk opvallen. Daar wordt een nieuwe haven in de Rijn aangelegd. Via de brug in Emmerich gaan we Duitsland in en is het meer dan 150 km. drempelvrij rijden over ruime, doorgaande hoofdwegen met een goed aanbod van fraaie bochten. We komen door de prachtige omgeving van Goch met Uedem en Marienbaum. Het is het eerste weekend dat alles groen is geworden en dat de Duitse koolzaadvelden in hun prachtige gele jasje steken. Dan merk je weer hoe fantastisch motorrijden kan zijn. Het valt op dat aan de Duitse kant steeds meer glastuinbouwbedrijven verschijnen tussen de vele windmolens daar. Straelen is ons zuidelijkste punt dit keer.

Als we in de omgeving van Arcen Nederlands Limburg weer binnenkomen slaan we gelijk rechts af en rijden we door het mooie natuurgebied de Maasduinen. Van het Zuiden naar het Noorden en nu er in het voorjaar veel regen is gevallen ziet dat er weer eens geheel anders uit. Daarna verkennen we de gemeentes Gennep, Kranenburg (D), Milsbeek en Groesbeek. Een mooie omgeving, maar helaas ook weer die vermaledijde springbulten, waar Nederland zo berucht om is. Na de Nijmeegse ‘berg’ genomen te hebben, rijden we weer Duitsland in en maken een ruime lus door de prachtige Ooy-polder en omstreken. Daarna bereiken we via de oude brug in Nijmegen weer onze bekende Waal-en Rijn-dijken, die we helemaal tot aan de pont in Huissen volgen. Na het pontje zijn we dan weer in de Liemers en komen na globaal 5,5 uur rijden weer aan bij het clubhuis van MC ASOM waar het nog gezellig vertoeven is na de rit. 

Er zijn voldoende pauzeplekken langs de gehele route. We maken een rondje door het centrum van Kapellen, op 86 km vanaf de start, want daar zijn 2 bakkerijtjes met verschillende openingstijden en heerlijke taart. Na Milsbeek (164 km vanaf start) is rechts van de weg Eetcafé De Diepen, een uitstekende plek om je inwendige mens te versterken.

Tot zondag of woensdag.Je kunt de route downloaden op : download routes 2022 alleen voor ingelogde leden.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen