Mega monstertocht 2024

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Besloten, alleen voor MC-ASOM leden
Organisator
Toercommissie
Datum en tijd
3 mei 2024 08:30 - 5 mei 2024 17:00
Locatie
MC-ASOM, Edisontraat 3, Zevenaar

Mega monstertocht 2024

We gaan dit toerweekend naar het Sauerland

Voor de meeste toerrijders begint het betere motorwerk zo’n 200 kilometer verderop naar het Zuiden en Zuidoosten zoals de Ardennen, Eifel, Westerwald etc. Dat geldt ook voor onze oosterburen dus als je dus een weekend wilt organiseren moet je er vroeg bij zijn.
Zeker als je dat 3 t/m 5 mei wilt gaan doen. Door de niet aflatende inzet van Joop van Holten is het gelukt om een mooi hotel te reserveren in het Sauerland te weten Landgasthof Grevenstein. (zie website)

Vandaar de dringende oproep om je voor 3 februari 2024 aan te melden en te betalen.

Motorhotel Landgasthof Grevenstein in Grevenstein Sauerland.
Vooralsnog 29 x arrangement gereserveerd, bestaande uit; 2 overnachtingen met ontbijt/ diner;

Vertrek Vrijdag 3 mei om 9.00 vanaf het clubhuis,  aankomst  na 15.00, om 18.30 diner, (soep/schnitzel/IJs).

Zaterdag een mooie kleine of grote rit naar wens, met afsluiting een BBQ.

 Zondag een goed ontbijt (tussen 8.00 en 10.00) en de keuze om een toeristische route of directe route naar huis te nemen, maar misschien willen sommigen nog wel een dagje bij boeken, dat moet op eigen initiatief doen.

Kosten voor dit arrangement € 162,50 per persoon (2 persoonskamer).

Toeslag voor een eenpersoonskamer ( 3 stuks) is € 15,00 p.p. per nacht.

 Arrangementprijzen zijn inclusief toeristenbelasting.  

Beperkte indoor parking , Bijkomende kosten zijn € 5, = indien de motor binnen gestald moet worden. Dit moet je ter plaatse bespreken en betalen. Buiten kan ook geparkerd worden en er is camerabewaking.

Voor de heen- en terugreis zullen we weer een mooie toeristische route maken.

Dus een prachtige omgeving om met de motor te toeren en een perfecte uitvalsbasis voor de motorrijder die op zoek is naar heuvels en bochten.

Aanmelden voor 3 februari 2024 op de site van ASOM en tevens het bedrag overmaken op nummer ING-rekening van ASOM.

NL80 INGB 0002 6207 81 (onder vermelding Sauerland 2024).

Ons lid Rob van Kampen stuurt de volgende aanvulling:
Ik weet niet of de leden op de hoogte zijn van de parkeerregels in Duitsland. Maar als je de motor wil parkeren in een blauwe zone dan hebben motorrijders daar ook een blauwe schijf nodig, anders is er de mogelijkheid dat je daar een bon voor krijgt. Zelf meegemaakt. Dus zorg dat je een blauwe schijf bij je hebt.

20 maart 2024: Joop van Holten voegt het onderstaande artikel toe:

Mega weekend mc ASOM Sauerland

Lieve motorvriendinnen en vrienden, binnenkort is het zover dan vertrekken we met 16 personen naar Hotel Grevenstein in Grevenstein voor een motorweekend. Grevenstein in het Sauerland staat bekend om de Veltins bierbrouwerij, een van Duitslands grootste brouwerijen. Wij gaan echter niet voor het bier (ok, klein beetje dan) maar voor het motorrijden. Sauerland is een gebied met duizend bergen en dalen. Dit leidt ertoe dat er evenzoveel kronkelwegen zijn om te berijden. Over het algemeen Zijn de wegen in het Sauerland goed, maar er zijn ook hele stukken die hoognodig onderhoud behoeven, dit zijn dus slechte tot zeer slechte wegen. Sauerland en Eiffel lijken wel op elkaar voor wat betreft de hoogte. In het Sauerland tref je geen wijngaarden maar wel enorm veel kerstboomvelden. De bochten in het Sauerland zijn iets vloeiender dan de vele haarspeldbochten in de Eiffel, maar vergis je niet, ook het Sauerland kent haarspeldbochten en wij zullen er zeker een aantal van nemen. We zullen langs enorm grote stukken berglandschap rijden waar bomen zijn gerooid en we zullen nog zeer veel dode bomen zien tegen de bergflanken. Dit is een gevolg van de “Borkenkever”. Deze boort kanaaltjes in de bomen waardoor de bomen doodgaan. Dit is weer een gevolg van de klimaatverandering, De laatste jaren te weinig regen waardoor de bomen onvoldoende voedsel konden opnemen en daardoor werden verzwakt. De bomen worden gekapt en afgevoerd (via Rotterdam naar China in gesloten containers) dit kan leiden tot erg smerige wegen, veel modder en klei in combinatie met vocht kan een glad wegdek geven. We zijn dus gewaarschuwd. Overigens is het best mogelijk dat jullie je kont hieraan afvegen, Van het meeste hout wordt toiletpapier gemaakt ;-)

Er zijn voor dit weekend een paar leuke ritten gemaakt. Voor hen die veel willen rijden is er een grote route door het Sauerland (+/- 370 kilometer), voor hen die wat minder willen rijden hebben we een korte route (+/- 164 kilometer) gemaakt. Voor hen die iets bijzonders willen beleven hebben we een 2-tal opties; 1. naar de druipsteengrotten Atta Höhle in Attendorn nabij de Biggesee. De route (rechtstreeks 51 kilometer) hier naar toe is al een belevenis over mooie kronkelige wegen (L-842 en L-619). 2. Er kan ook gekozen worden om naar het Curioseum in de buurt van Willingen te gaan (rechtstreeks 62 kilometer via de L-915; L-740; L872). Een museum met veel rariteiten, mini auto’s en nog veel meer gekke dingen, de naam zegt genoeg “Curioseum”. Ook de rit hier naar toe is leuk en uitdagend. Na het bezoek nog een mooie rit naar het hotel of nog even in Willingen een koffie doen op het terras.

Sauerland, in trek bij de Nederlanders vanwege de snelle bereikbaarheid. Gelukkig zijn wij motorrijders die niet ergens “snel” naar toe willen. Er is dus een route gemaakt, zowel heen (+/- 235 kilometer) als terug (+/- 251 kilometer), dit zijn niet de kortste routes, maar wel mooie afwisselende ritten.

Voor de allersnelsten, er zijn in het Sauerland ook mogelijkheden om onbegrensd hard te rijden, wij nemen die wegen in principe niet, maar als er liefhebbers zijn om na de gemeenschappelijke rit nog even lekker los te gaan, de mogelijkheid is er (A-46). Denk wel dat de Sauerlanders de wegen iets beter kennen dan wij en dus ook over het algemeen iets harder rijden. De meeste weekenden zijn er wel een paar vervelende ongevallen. Hopelijk overkomt ons dat niet, hou dus in de groep je koppie erbij, en als iemand sneller en harder wil, laat hem gaan, rij je eigen rit, rij zeker niet harder dan je beschermengel kan vliegen.

Vragen staat vrij, veel plezier en de organisatie is nergens aansprakelijk voor.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen