Donderdagrit 27-04 (=Batavierenrit) 250km

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Openbare Rit voor iedereen
Organisator
Toercommissie
Datum en tijd
27 apr. 2023 09:00 - 17:00
Locatie
MC-ASOM, Edisontraat 3, Zevenaar

Donderdagrit 27-04 (=Batavierenrit) 250km

Deze rit kan, evenals vorig jaar, ook deze keer op twee data verreden worden. Je hebt de keus uit zondag (23 april) en Koningsdag (27 april). Beide dagen rijden is natuurlijk ook mogelijk.

De rit voert grotendeels door Duitsland waar we evenals vorig jaar weinig last zullen hebben van Koningsdag-files.

De route is ca 270 km lang vanaf het clubhuis en weer terug. We vertrekken deze keer om 9.30 uur met koffie vanaf 9.00 uur en we rijden in kleine groepjes. Na de rit is het clubhuis geopend van 14.00 uur tot ca 18 uur.

De rit gaat vanaf Zevenaar via Loerbeek naar ‘s-Heerenberg en daar passeren we de grens met Duitsland. Via de Rijnbrug bij Emmerich en na Phalzdorf komen we bij Hommersum weer in NL uit. Nadat we bij Afferden de Maas m.b.v. de veerpont zijn overgestoken gaat het richting Vierlingsbeek en Maashees. In Maashees is een leuke koffiestop met vlaai bij Kringloopwinkel ’t Binnenhof aan de rechterkant van de weg. We vervolgen daarna de weg zuidwaarts met mooie uitzichten op de Maas. Na Wellerlooi doorkruisen we de Maasduinen, waar de vennen deze keer flink gevuld zijn met regenwater, en komen we weer in Duitsland terecht. Na Walbeck, Kerken en Issum komen we in de buurt van Wesel. Ca 1 km voor de Rijnbrug is er rechts van de weg een Shell tankstation en een Burger King, maar ook Bäckerei Dams. Dit is een uitstekende plaats voor een eenvoudige lunch (lekkere broodjes, pizza’s en uitsmijters) voor een leuke prijs. Daarna gaat het noordwaarts waar we over mooie weggetjes noordelijk van Doetinchem langs rijden om uiteindelijk weer in Zevenaar te komen.

Bij deze rit zijn zowel de leden van MC ASOM welkom als ook niet-leden. De leden zijn vrijgesteld van betaling.
Niet leden dienen zich vooraf aan te melden bij de penningmeester MC ASOM en € 6,00 te storten op rekeningnummer NL 80 INGB 0002 6207 81 van MC ASOM te Zevenaar. VERGEET NIET JE E-MAIL ADRES TE VERMELDEN!! De route wordt per mail toegestuurd en je hebt recht op een kop koffie voor de start van de rit. Leden van MC ASOM registreren zich op de website, waar ook binnenkort de route en track zijn te vinden.

 

Noch MC ASOM noch de uitzetter(s) zijn aansprakelijk voor fouten in de route/track.

De rit is vooraf nagereden  en gaat door op beide dagen onafhankelijk van de weersverwachting.

De rit kan je hier downloaden.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen