Culinairerit 2X 100km, Van gras naar kaas en smeltende kazen

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Besloten, alleen voor MC-ASOM leden
Organisator
Toercommissie
Datum en tijd
4 jun. 2023 08:30 - 17:00
Locatie
MC-ASOM, Edisontraat 3, Zevenaar

Van gras naar kaas en smeltende kazen

4 juni is er weer een culinaire rit. Op verzoek van sommigen iets meer rijden, maar ook omdat we dichterbij even geen geschikte plek konden vinden met een leuk thema.

Dit jaar is het thema kaas.
Wij gaan naar Kaasboerderij Kaamps op landgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4A, 7561 AT  Deurningen waar rond half 12 de koffie klaar is. Om 12.00 uur start de rondleiding.
Het clubgebouw is om 08.30 uur open, voor als je voor vertrek nog even een bakje koffie naar binnen wilt werken. Zorg dat je op tijd vertrek want de heenreis zal zo’n twee uurtjes in beslag nemen.
Wij krijgen op de kaasboerderij een rondleiding over de belevingsboulevard met zicht op de kaasmakerij en aan de andere kant zien we de dames (koeien) staan die het basisproduct maken. Uiteraard worden we voorzien van de nodige informatie hoe het proces plaats vindt.
Daarna krijgen we nog een film te zien en kun je een drietal kaasjes proeven. De film die vertelt over het ontstaan van kaas en het proces van verwerken. Want wist je dat een theorie over de ontdekking van het ontstaan van kaas is dat het zo’n 6000 jaar geleden bij toeval is ontdekt door nomaden. Melk werd vaak bewaard in varkens- of rundermagen en als deze werden meegenomen, werd de melk voortdurend heen en weer geschud. Tijdens zo’n tocht kunnen de enzymen die van nature in de kalvermaag zitten de zure melk veranderen in een vast gedeelte (de kaas) en een vloeibaar gedeelte (de wei).
Na afloop van de rondleiding en de film moet er nog geproefd worden en gaan we kaasracletten. We eindigen deze dag met een ijsje na.
Als je deze heerlijke dag niet wilt missen schrijf je dan gauw in op de site. We hebben besloten dat we de deelnemers een bijdrage van €22.50 p.p. vragen. De rest wordt door de club bijgedragen.
Let wel: je inschrijving is pas geldig op het moment nadat de betaling binnen is.
We verzoeken je dus om vooruit te betalen op iban nr. NL37 INGB 0008 743 322 MC Asom inz. bar. De inschrijving sluit op 23 mei 2023. Dus zorg dat je dan betaald hebt.

Groeten

Ben en Lucy

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen