Batavierenrit 2024 (Koningsdag)

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Openbare Rit voor iedereen
Organisator
Toercommissie
Datum en tijd
27 apr. 2024 09:30 - 16:00
Locatie
MC-ASOM, Edisontraat 3, Zevenaar

Batavierenrit 2024 (Koningsdag)

Menig jaar was de route van de Batavierentocht richting Duitsland. Maar waar zij vandaan kwamen wisten we onderhand wel. De vraag die overblijft is natuurlijk waar gingen ze naar toe. Vandaar dat we nu met de rit dus de andere kant op gaan. Volgens de geschiedschrijving zouden ze in de Betuwe zijn blijven hangen, maar door al dat gekronkel van al die rivieren in al die eeuwen, kan dat wel eens anders zijn geweest.

Voorwaarde om prettig te kunnen wonen is volgens mij de zekerheid dat je droge voeten houdt. Omdat er destijds geen sprake was van dijken is dat dus wel een dingetje.
We steken de rivier over bij Pannerden en kronkelen onze route richting Kesteren.
Aan de overkant ziet er trouwens veel droger uit, dus steken we de brug over en gaan richting Amerongen. Bij Wijk bij Duurstede blijkt de Rijn plotseling Lek te heten, dat moeten we even verwerken tijdens een pauze.

Nu blijkt er wel een Kromme Rijn te zijn, dus volgen we die maar. Die komt uit eindelijk bij Katwijk in de Noordzee. Volgens mij zat daar in die tijd een andere groep ( Kaninefaten of zoiets). Ondertussen wordt het land wordt als maar drassiger dus keren we om naar hoger gelegen gebieden.( de Utrechtse Heuvelrug). Na Maarsbergen komen we via gekronkel door de Gelders vallei uiteindelijk bij het kleine dorpje Kootwijk. Na een stukje semi snel weg  gaan we bij Hoog Soeren naar de Kroondomeinen. Bij Asselt houden we even pauze. Via Beekbergen en Lieren keren we langzaam richting Zevenaar.

Wat de Batvieren betreft, volgens mij hadden ze niet de beste woonplek uitgezocht. Maar het was wel een goede reden om dit middels een mooie tocht te onderzoeken.

Via de site van de KNMV en die van Motorrijders.nl kun je je aanmelden. Dat is vooral voor niet-leden handig, want dan hoef je niet in het clubhuis te hannessen.
Daarnaast komt er waarschijnlijk een optie voor niet-leden door een betaling aan de penningmeester, de rit (GPX) rechtstreeks in je mailbox te ontvangen.
Moet je je wel 24 uur tevoren betaald hebben.

De route is HIER te downloaden.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen