Oliebollen- + 45e Wildrit

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Openbare Rit voor iedereen
Organisator
Toercommissie
Datum en tijd
11 dec. 2022 12:00 - 17:00
Locatie
MC-ASOM, Edisontraat 3, Zevenaar

Een van de vele hobbies van onze voorzitter is het bakken van oliebollen.

Met of zonder rit, ze zijn lekker en goed gevuld voor ieder die zich meldt vandaag.

Vertrek vanuit Wijchen tussen 9 en 11 uur
      
Voor de liefhebbers: de jaarlijkse Oliebollenrit nadert met rasse schreden. Hopelijk kunnen we op 11 december nog steeds zonder beperkingen vanwege Corona rijden. We rekenen op redelijk weer en op grote aantallen deelnemers. We organiseren deze rit samen met MC Keizer Karel uit Nijmegen en deze rit staat ook op de KNMV en LOOT kalenders en trekt al vele jaren veel rijders. Je start in Wijchen en de route eindigt bij ons clubhuis waar de oliebollen en de te winnen prijzen gereed staan. Keizer Karel zorgt voor een mooie route en wij zorgen voor de oliebollen.

Waarom noemt MC Keizer Karel deze toertocht Wildrit? Omdat bij de start van de rit, onderweg en aan het eindpunt je punten kunt verdienen. Bijvoorbeeld met een simpel spelletje, vragen beantwoorden o.i.d. Er zijn wat prijsjes mee te verdienen die bestaan uit wild of gevogelte.
 
Er is rekening mee gehouden dat het (bijna) winter is en daarom is de lengte beperkt tot 160 km (vanaf Wijchen). Ook pakken we minder kleine binnendoor-weggetjes die vol met klei kunnen liggen. In de regel kan er vlot worden doorgereden.
 
Het startpunt is bij Wijkgebouw ’t Achterom. Geef op je navigatie Homberg 2537, Wijchen in. Dat is de parkeerplaats bij de ingang. Je kunt terecht van 9 - 11.00 uur. De bijdrage in de kosten (prijsjes, oliebollen, ..) is € 6,-  en geldt voor alle deelnemers.

Vanaf ‘t Achterom rijden we via Heumen naar Groesbeek om daar even Duitsland in te gaan. Over de slingerende weggetjes bij Niel en Mehr naar Donsbruggen. Over de vernieuwde dijk van Griethausen naar Emmerich om binnendoor naar Varsseveld te gaan. Over de bochtige wegen van de Achterhoek rijden we met een grote boog langs Aalten naar Halle. Dan volgen Zelhem, Keijenborg, Hummelo en Doesburg. Je ziet hoe prachtig hier de omgeving is om motor te rijden. Dan is het nog een kort stukje tot ons clubhuis.

Voor de ASOM-leden die in een groepje vanuit ons clubhuis in Zevenaar willen vertrekken naar Wijchen: spreek ff met je motormaatjes af hoe laat je samenkomt aan de Edisonstraat. Ons clubhuis is s’ morgens niet open. De route en track kunnen ter plekke worden gedownload en staat niet op de site.

Voor meer informatie kun je Hay Smits bellen 06-4030 9395 of mailen naar mckeizerkarel@gmail.com

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen