Midweek toeren Vogezen (F)

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Buitenland reis
Organisator
Toercommissie
Datum
30 aug. - 2 sep. 2022
Locatie
MC-ASOM, Edisontraat 3, Zevenaar

Midweek toeren Vogezen (F)

Van dinsdag 30 augustus t/m vrijdag 2 september gaan we een midweek toeren naar de Vogezen (Fr).

De Vogezen is een streek in het noorden van Frankrijk, tussen Nancy, Straatsburg en Mulhouse, ten Westen van het Rijndal. Het ligt ongeveer op de hoogte van het Zwarte Woud in Duitsland. Het wordt geclassificeerd als middelgebergte, niet hoger dan 1500 meter. De Grand Ballon is de hoogste top. Een ideale plek voor motorrijders. De grensstreek tussen Vogezen en Duitsland is bekend als de Elzas, waar het goed eten en drinken is.

We starten de eerste dag met een mooie tocht door België en de Eiffel en verblijven een nacht in een hotel in Duitsland (zur Traube), ten zuiden van de Stad Trier, ongeveer ter hoogte van de stad Luxemburg. De volgende dag rijden we via een toeristische route naar ons mooie hotel: Au Bois le Sire in Orbey, midden in de Vogezen, waar we twee nachten zullen verblijven (www.bois-le-sire.fr). Op de derde dag zullen we daar een prachtige rondrit hebben door de Vogezen waar we een deel van de indrukwekkende route de Crêtes en de Grand Ballon zullen nemen. Routes worden van tevoren beschikbaar gesteld. Op de vierde dag rijden we in een ruk naar huis. Natuurlijk eerst nog via een mooi stukje natuur, daarna, naar wens, via de autosnelweg. Afstand hotel Au Bois le Sire -Zevenaar is ongeveer 600 km.

We organiseren deze tocht op doordeweekse dagen, om eens te zien of daar ook belangstelling voor is. Mensen die de reis wat willen verlengen (bijv. eerder of later vertrekken) worden verzocht dat zelf te regelen en ook zelf af te rekenen.

Als jullie belangstelling hebben om mee te gaan, geef je dan snel op, voor 29 juni as. We moeten voor 30 juni as. het aantal kamers (1-pers. en 2-pers.) dat we nodig hebben aan de hotels opgeven. Opgeven kan op de Website van MC ASOM.

Verdere inlichtingen bij mobiel: 06 23252323 (Frans Visser) . Er zijn al 6 geïnteresseerde deelnemers ingeschreven. De tocht gaat dus in ieder geval door. Kamerreservering gaat naar datum binnenkomst van opgave interesse. Leden gaan voor. In de meeste hotels zijn helaas maar een beperkt aantal kamers beschikbaar. Wees er dus voor 29 juni bij.

We proberen op basis van halfpension te boeken (ontbijt en diner inbegrepen), maar omdat de prijs nog enigszins afhangt van het aantal deelnemers volgen hier de geschatte prijzen op basis van 3 overnachtingen HP per persoon: 1-pers. kamer: €240,= en 2-pers. kamer €185,= (onder voorbehoud).

De exacte prijzen zullen we z.s.m. na 30 juni bekend maken. Registratie wordt pas definitief na betaling bij de penningmeester MC ASOM.

Frans en John Visser

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen