woensdagrit (KNMV) 285km

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Woensdagritten
Organisator
Woensdag-ritten
Datum en tijd
24 aug. 2022 09:00 - 17:00
Locatie
clubhuis MC ASOM

woensdagrit (KNMV)  285km

Voor de liefhebbers van een zondagse rit wordt deze Lekkere Bochtenrit ook ook op zondag 14 augustus verreden

Natuurlijk kun je deze rit ook twee keer rijden, zowel op de 14e als op de 24e.

Lekkere bochten zijn vooral in Nederland steeds moeilijker te vinden. Toch hebben we geprobeerd er een aantal, zoals bijvoorbeeld de Kapelweg nabij Sinderen, in deze rit te verwerken. De populariteit van deze weg is zo groot, dat deze afgesloten dreigt te worden. Met grote borden worden motorrijders gevraagd hun gedrag aan te passen. Verpest het niet voor anderen!

Ook mooie groene natuurgebieden ontbreken niet. We hopen dat jullie ervan zullen genieten.

De route is ca 285 km lang vanaf het clubhuis en weer terug en voert door een deel van de mooie Achterhoek (40%) en voor de rest door het verkeersdrempelvrije Duitsland. We vertrekken deze keer  tussen 9.30 uur en 10 uur met koffie vanaf 9.00 uur.

De tocht voert ons via het Montferland en De Heurne naar Barlo in Duitsland. We rijden in een grote bocht om Borken heen en bereiken na 95 km de koffiestop in Marbeck bij Bäckerei en Konditorei Terschluse in de Engelradestr 49, bij de parkeerplaats iets voorbij het Italiaans restaurant aan de linkerzijde. Via Reken komen we in mooie heuvels terecht en bereiken we de meest oostelijke punt in de buurt van Nottuln. Vervolgens gaan we naar de volgende stop in Coesfeld bij Brauhaus Stephanus, Overhagenweg 1. Dit uitstekende restaurant met ruime keus ligt in een woonwijk na ca 159 km vanaf de start. Via Gescher en Vreden komen we bij Kotten weer in Nederland. Aalten, Heelweg, Halle en Zelhem zijn de volgende plaatsen op de route en na Laag Keppel en Wehl komen we weer terug op het clubhuis. Daar kan nog wat worden nagepraat tot ca 18 uur.

De hierboven genoemde stops staan aangegeven in de route (R), maar zijn mogelijk niet in de track (TR) zichtbaar.

Bij deze rit zijn zowel leden van MC ASOM welkom als ook niet-leden. De leden en vaste deelnemers aan de Woensdagritten zijn voor deze rit vrijgesteld van betaling. Anderen dienen zich vooraf aan te melden bij de penningmeester MC ASOM en € 5,00 te storten op rekeningnummer van MC ASOM te Zevenaar NL80 INGB 0002 6207 81 . Vermeld daarop ook je e-mailadres!!! Je krijgt dan de route per mail toegestuurd en je hebt recht op een kop koffie met wat lekkers bij de start van de rit. Leden van MC ASOM registreren zich op de website, waar ook binnenkort de route en track zijn te vinden. Degenen die geen toegang hebben tot de site en tot de vaste kern van de Woensdagrit deelnemers behoren kunnen mailen naar johnvisser50@outlook.com. De route en track worden je dan toegestuurd. We rijden in kleine groepjes en geven wandelaars en fietsers voldoende ruimte.

Ingelogde leden kunnen de rit ook hier downloaden.

Deelname aan deze rit is, zoals bij alle activiteiten van ASOM, alleen toegestaan voor deelnemers die geen corona verschijnselen hebben!

Noch MC ASOM noch de uitzetter(s) zijn aansprakelijk voor fouten in de route/track.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen