Woensdagrit 235km

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Woensdagritten
Organisator
Woensdag-ritten
Datum en tijd
27 jul. 2022 09:00 - 17:00
Locatie
clubhuis MC ASOM

Woensdagrit 235km

Deze keer gaat de Woensdagrit via de Achterhoek naar Duitsland en zijn de verste punten de plaatsjes Ahaus en Reken. De route is wat korter dan anders (ca 235 km) en vertrekt vanaf ons clubhuis en eindigt in Tolkamer. We vertrekken wat later dan normaal vanaf het clubhuis en wel om 9.30 uur i.v.m. de openingstijden van het restaurant voor de eerste stop. Wie eerder thuis wil zijn kan onderweg op elk moment op zijn navigatie “naar huis” intikken, maar mist daarmee dan wel een mooi stukje route en de laatste “na klets borrel” op de Europakade in Tolkamer.

We rijden in kleine groepjes en het is gezellig als de groepjes elkaar op de pauzeplaatsen treffen. Ik heb daarom de onderstaande stops ingepland (deze zijn wel zichtbaar in de route (R) versie, maar niet in de track (TR) versie). Als je gezamenlijk wilt genieten en wilt bijkletsen onderweg: houdt deze punten dan in gedachten:

Na 93 km: Restaurant De Hooge Esch, Alsteedeweg 38,  na het plaatsje Buurse. Klein weggetje rechts in.
Na 131 km: Gasthaus Rappers, Nordvelenersstr 133, net voor het plaatsje Velen aan linkerzijde van de weg.
Eind: boven op de Europakade in Tolkamer.

We rijden in kleine groepjes en geven wandelaars en fietsers voldoende ruimte.
Deelname aan deze rit is, zoals bij alle activiteiten van ASOM, alleen toegestaan voor deelnemers die geen corona verschijnselen hebben!

Deze route is onlangs nagereden en het verzoek is om, als je meerijdt, de geleverde route/track te gebruiken en niet zelf veranderingen aan te brengen in de routebeschrijving: het voorkomt irritatie en verwarring (en daarmee mogelijk gevaarlijke situaties) bij de andere deelnemers en de uitzetters van de rit!

Route:  Vanaf clubhuis pakken we even een kleinstukje A12/A18 tot afslag Beek en vervolgen dan de weg vooral over N-wegen tot de Kapelweg bij Sinderen. Na deze bochtige weg rijden we via Zieuwent tot net voor de grens bij Zwillbrock. Via Rekken en Buurse komen we bij onze eerste stop. Na het gebak gaan we via Alstätte langs Ahaus naar Gesher en vervolgens richting Velen voor de lunch. Met een volle buik rijden we via Reken, Marbeck en Barlo langs de grens naar ’s-Heerenberg. Van daar is het via Borhees en Spijk nog een klein stukje naar de Europakade in Tolkamer.

Is de weersverwachting op de 26e slecht voor de 27e dan gaat deze rit niet door op de 27e, maar schuiven we door naar woensdag 3 augustus. Ik stuur je uiterlijk dinsdag 26 juli eind middag een mail als het niet doorgaat.

Wil je meerijden op woensdag 27 juli: meld je dan aan via een mailtje naar Johnvisser50@outlook.com dan krijg je mail met de route en track. Aanmelden via de linkerzijde is nog makkelijker!

Ik weet dan ook wie ik moet laten weten wanneer de rit i.v.m. de weersverwachting wordt uitgesteld.
Voor degenen die op eigen gelegenheid op een ander moment de route wil rijden, komt die later op de site te staan.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen