Nieuws

Terugblik Motorbeurs

Met toestemming van de auteur vind je hier zijn commentaar, dat ook in onze Whatsapp-groep te lezen was:

Jaarbeurs Utrecht. Nog voor de kassa begon ik mij af te vragen waarom dit ook alweer zo'n goed idee was. Een schuifelende grijze massa waarvan de meest kwieke exemplaren nog voor de rechterzijde richting fiets en wandelbeurs koos. Het strammere overwegend mannelijke publiek ging voor, naar ik hoop tegen beter weten in, de motorbeurs. Eenmaal binnen eerst maar eens nostalgie opsnuiven.  Teneinde nog even vooruit te kunnen voor de zekerheid de toiletten opgezocht. Hoogtepunt van de dag. Een schijnbaar eindeloze rij voor de urinoirs alwaar louter 65 plussers gelaten en uiterst geduldig de gevolgen van de zwaartekracht afwachten. Een langdurig proces dat wordt afgesloten met een toch teleurgesteld opbergen van de handel. Vooruit dan maar, motors kiek'n. Het dralen rond de avontuurlijke 🫣GS achtige modellen duurt duidelijk langer dan vroeger.  Niet zozeer door de drukte alswel door het besef dat zo'n ding wel erg hoog is om je been overheen te gooien. Toch maar een lager model geprobeerd,  oei helemaal je benen optrekken. Nee dat wordt hem ook niet. Dan maar  langs de oude glorie, de Honda NS500 van Jumping Jack. Herinneringen komen opborrelen. Dat waren nog eens tijden. Veertig jaar geleden ja. In deze spiegel trekt het motorleven aan je voorbij zo'n dag. Volgende  keer rechtsaf lekker naar Stella.

Hoe het was? De meningen zijn verdeeld. Het team van Motor.nl schrijft het volgende op hun site; Er is ook een fotocollectie te bewonderen. Er volgt ook een stukje tekst met een aankondiging voor een evenement op 7 mei in het Autotron. Ik citeer:

‘Ga gewoon op de gezelligheid af en je vindt ons probleemloos’. Met deze zin sloten we onze aankondiging over de MOTORbeurs Utrecht 2023 af en jullie wisten ons massaal – en gelukkig ook probleemloos – te vinden in de Jaarbeurs. Zowel op donderdag, vrijdag, zaterdag als zondag hebben we ongelooflijk veel volgers van Motor.NL gezien. Voor een leuk gesprek of wat te drinken en meestal natuurlijk beide, want als je er dan toch bent, dan ook maar meteen een bakkie of een biertje. Of in ieder geval een stoel om ff bij te komen. 

Bedankt voor jullie komst, want mede dankzij jullie aanwezigheid kijken wij terug op een zeer bijzondere en voor ons ook zeer geslaagde MOTORbeurs Utrecht. En dan te bedenken dat ons eigen feest – het Mega MotorTreffen – er nog moet aan komen! We zien jullie allemaal graag op zondag 7 mei in het Autotron Den Bosch dat wij eigenhandig voor één keer zullen omdopen tot ‘Motortron’. Tot over twee maanden, maken we er opnieuw iets hartstikke gezelligs en bijzonders van.

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen