Nieuws

Corona en Clubhuisbezoeken - Aanpassingen miv 15 december

Corona en Clubhuisbezoeken - Aanpassingen miv 15 december

Na de toespraak van onze minister president van 14 december zijn we weer terug bij Af. Alles dicht, zelfs de hotels waar je nog met een overnachting een diner met ontbijt kon scoren, zijn nu gesloten. Alleen de primaire levensbehoeften zijn nog te vervullen. Bah, bah. Voor onze club betekent dit vooruitzicht dat het clubhuis nog steeds tot minstens 22 januari 2021 gesloten blijft. En dan nog.
Het bovenstaande schema komt van de website van www.rijksoverheid.nl/coronavirus. De versie van 14 december is een heel stuk ingewikkelder dan daarvoor. Het komt er op neer, dat je eigenlijk niets meer mag.

De clubritten zijn tot eind van dit jaar sowieso voorbij, maar ook de NieuwsJaars receptie moeten we schrappen, die verzetten we voorzichtigheidshalve naar vrijdagavond 5 februari 2021. Daarvoor zult u zich te zijner tijd moeten aanmelden.
Voor zover ik weet, geldt er op Oudjaarsavond geen avondklok
De 'Zondag van de maand' vervalt in de eerste maanden van 2021.
Duitsland en België kleuren volledig oranje en er wordt meer gehandhaafd. Een motorrit met 1 duo of een 2e rijder mag dan leuk zijn, maar wanneer je staande gehouden wordt, heb je iets uit te leggen.

In groepjes van 4 rijden? Dat kun je ook vergeten, alleen voor het hoognodige mag je nog de deur uit. Ik heb clubleden gesproken die sinds ½ maart al niet meer op hun werk welkom waren.
Het bestuur neemt geen initiatieven die de regels geweld aan zouden kunnen doen, want de club is dicht en er zijn geen clubritten.
De toerkalender voor 2021 is sowieso in het eerste deel van het jaar vrij leeg, maar nu is het helemaal stil gelegd.


Aanmelden; het lijstje wordt steeds korter:

  1. 22 januari 2021,
  2. 29 januari 2021
  3. 05 februari 2021
  4. 12 februari 2021
  5. 19 februari 2021
  6. 27 februari 2021
  7. 5 maart 2021
  8. 12 maart 2021
  9. 19 maart 2021
  10. 26 maart 2021

Op de site Rijksoverheid.nl kun je nog veel meer lezen over Corona.

Ten slotte nog iets over de Veiligheidsregio's. Daarover bestaat verwarring. We hebben 25 veiligheidsregio's in Nederland en Gelderland heeft er 3.
Iedere regio heeft een eigen site. Onhandig. Ik noem hieronder de veiligheidsregio's in ons verzorgingsgebied met de gemeente die onder die veiligheidsregio vallen.

Gelderland Noord en Oost Gelderland: met 22 gemeentes die wonen op een oppervlakte van 3.000km² met ruim 870.000 mensen. Het zijn de volgende gemeentes: Aalten, Apeldoorn, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Doetinchem, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Lochem, Montferland, Nunspeet, Oldebroek, Oost Gelre, Oude Ijsselstreek, Putten, Voorst, Winterswijk en Zutphen

Gelderland Midden; behartigt de belangen van vijftien gemeenten en hun inwoners op het gebied van brandweer en volksgezondheid. In dit gebied wonen ongeveer 670.000 inwoners.Gelderland-Midden werkt in opdracht van de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. Op 22 oktober is deze regio naar het hoogste risiconiveau opgeklommen.

Gelderland Zuid: met de gemeentes: Beuningen; Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West-Betuwe, Wijchen en Zaltbommel. Op 22 oktober is deze regio naar het hoogste risiconiveau opgeklommen.

 

Heb je vragen en/of suggesties: neem contact met ons op.

Namens het bestuur, John en Wim.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen