Nieuws

Geef je Garmin een Grote Beurt-II

Geef je Garmin een Grote Beurt-II

Velen hebben tussen Kerst en Nieuwjaar een paar dagen vrij en zelfs geen sociale verplichtingen. Een mooie gelegenheid wat klusjes voor het nieuwe jaar af te wikkelen.

Een van die klusjes is het klaar maken van de Garmin voor 2019. Je Garmin zit vol met een jaar lang motoravonturen, veel voller dan je zomaar ziet in Basecamp. Wil je echt weten wat er in je Garmin zit? Sluit 'm aan op je computer en open Verkenner. Dan kun je je toestel zien alsof het een los geheugenkaartje is en kun je alle bestanden die in het toestel zitten zomaar zien. Wanneer je weet wat je doet, kun je daar bestanden bekijken, bewerken of zelfs weggooien. Op die manier loop je het risico dat je een toestel overhoudt dat niet meer werkt.
Een alternatief programma is JaVaWa Device Manager dat je gratis kunt downloaden van de site http://www.javawa.nl/jdm.html. Helaas is de auteur van die site niet meer in staat de site te onderhouden, maar zijn kostelijke software is nog steeds beschikbaar, gratis. Ook met deze software moet je opletten met wat je doet, maar je wordt voortdurend gewaarschuwd.
Ten slotte hebben we onze GPS-goeroe en wijnboer in het oosten van het land. mrGPS geeft video-cursussen die je kunt kopen en daar zit onschatbare informatie in voor je Garmin of TomTom. Een van zijn onderwerpen heet: "Geef je Garmin een grote beurt." en daar is nu het uitgelezen moment voor aangebroken. Voor de Garmins zijn er verschillende filmpjes beschikbaar: Voor de oudere maar nog steeds zeer gangbare modellen Garmin Zumo 220, 550, 660 maar ook voor de nieuwere toestelen vanaf de Zumo 340/350. Ik rijd nog steeds met de 660 en doe de reset voor aanvang van een grote reis. Het voorkomst storingen wegens een overvol geheugen!

De vraag is nu. waarom bij een Garmin wel en bij een TomTom niet? Volgens zeggen worden bij Garmin veel meer gegevens gebruikt en opgeslagen dan bij TomTom waardoor het geheugen sneller vol raakt. Voor mij maakt het niet uit; ik heb een Garmin.
Na de grote schoonmaak is je toestel van binnen weer als nieuw!
Succes.En mocht je er niet uitkomen? Op de club zijn leden genoeg die het met je kunnen doen en anders is ondergetekende beschikbaar. Wanneer daar behoefte aan bestaat, kunnen we ook een avondje beleggen om het gezamenlijk te doen, wel zo gezellig.

Wim G.M. van Weert
Secretaris

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen