Nieuws

Braamhuis Zanggroep

Op maandagochtend 14 februari klonk er plotseling vrolijk gezang met gitaarondersteuning uit ons clubhuis. Waarom was de Back to the Sixties muziek, wat normaal in ons honk klinkt, vervangen door een geheel ander geluid?
De vrolijke noten werden deze keer geproduceerd door een aantal gebruikers van het Braamhuis in Zevenaar. Zij konden al heel lange tijd niet samenkomen en gezamenlijk zingen doordat de ruimtes in het Braamhuis niet voldoende ruimte boden om 1,5 m afstand te kunnen houden van elkaar.
Tijdens een bezoek en rondleiding van een ASOM-delegatie aan het Braamhuis i.v.m. activiteiten rondom ons jubileum hoorden deze ASOM-bezoekers van de situatie en boden spontaan aan om ons clubhuis open te stellen voor deze zanggroep.
Na een bezoekje vooraf van een tweetal zangtalenten aan ons clubhuis kregen we direct een enthousiast mailtje met de mededeling dat ze graag gebruik wilden maken van ons aanbod.

Afgelopen maandag was het dan zover: een groep deelneemsters die elkaar al heel lang niet meer gezien hadden zagen elkaar eindelijk weer. Er werd druk bijgekletst (er werden zelfs erg late nieuwjaarswensen geuit) en ze hadden ook voor zelfgebakken cake gezorgd. We werden vaak gecomplimenteerd voor ons mooie clubhuis en na veel gepraat en koffie werd er gestart met het schrapen van de kelen voor een aantal populaire vrolijke zangnummers. Om half 12 uur werd er gestopt met de zangkunsten en werd er weer veel gepraat. Tegen kwart over twaalf verlieten de laatsten ons clubhuis onder het uiten van vele bedankjes voor onze gastvrijheid .

Woensdagmorgen 23 februari is het volgend samenzijn in ons clubhuis en we hebben afgesproken dat we voorlopig elke keer opnieuw bekijken of ze i.v.m. de Corona kunnen terugkeren naar hun eigen Braamhuis aan de Reisenakker 12 in Zevenaar of dat ze onze accommodatie nog even blijven gebruiken.
Na 2 bijeenkomsten is het weer stil op het clubhuis, de dames kunnen weer op hun eigen stekkie hun zanglust ten gehore brengen.

Wat is het Braamhuis? (overgenomen van de website Braamhuis.nl)

Het Braamhuis is een van de inloophuizen, die zich richt op de psychosociale oncologische zorg in de Liemers.
Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Wanneer kanker je raakt (op welke manier dan ook) komt er heel wat op je af. De diagnose kanker heeft een enorme impact. Je gaat verder, maar hoeft het niet alleen te doen. Om die reden staat het Braamhuis in Zevenaar.  Een inloophuis waarvan de deuren open staan voor mensen die kanker hebben of er juist van genezen zijn, hun familieleden, overige naasten en nabestaanden. Een plek voor aangename zorg en extra aandacht. Voor en door de Liemers.

De Jan Braam stichting is opgericht in 2007. Het Braamhuis is eind 2012 geopend.
Jan Braam was internist van het eerste uur uit de regio, hij zette zich gedurende 33 jaar lang met passie inzette voor menselijke en persoonlijke zorg in het Ziekenhuis Zevenaar, stond en staat nog steeds voor bekwaamheid, vriendelijkheid, en persoonlijke zorg dichtbij de patiënt. Is de initiatiefnemer van het opzetten van het Braamhuis. Destijds is gestart met het huiselijker inrichten van de behandelkamers in het ziekenhuis in Zevenaar.

Om ook buiten het ziekenhuis extra psychosociale zorg te kunnen bieden, heeft de stichting het initiatief genomen tot de realisatie van het Braamhuis, een inloophuis voor mensen die geraakt worden door kanker. Het Braamhuis (De Jan Braam Stichting) is opengegaan eind 2012.
Met de oprichting van de Jan Braam Stichting hebben betrokken internisten van de afdeling Interne geneeskunde in het Ziekenhuis Zevenaar een uniek initiatief opgepakt om dit te kunnen realiseren.

Lotgenotencontact, informatie en activiteiten
Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte.

Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar! Wees welkom in het Braamhuis!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen