Zondag van de maand - februari 2019

Over dit evenement

Categorie
Zondagmiddagactiviteit
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
24 feb. 2019 14:00 - 17:00
Locatie
MC-ASOM, Edisonstraat 3, Zevenaar

Zondag van de maand - februari 2019

Zondag van de maand 24 februari 2019: Diapresentatie Pakistan; motorrijden en backpacken in de Pakistaanse Himalaya.

 

Aanvang 14.00 uur, clubhuis open 13.30 uur

Introduce(e)s zijn uiteraard welkom!

 

Deze zondag hebben we Kees Terlouw op bezoek. We hebben besloten om Kees nogmaals uit te nodigen na zijn prachtige verhaal en mooie plaatjes vorig jaar over zijn reis “Op een Bullit door de Himalaya”. Deze keer neemt hij ons mee op zijn avontuur door Pakistan en laat hierbij weer prachtige dia’s zien.

Een jongensdroom? Reizen door een land als Pakistan? Nee hoor, gewoon doen volgens Kees.

Pakistan; een land vol gigantische bergmassieven (K2, Karakoram, Hindu Kush), bulderende rivieren, schalen vol abrikozen, motorfietsen met misdadig kaal gesleten banden, los rammelende onderdelen en vette avonturen (kettingfietsen dus), een land waar je eerst huurt en dan vlug nog een halve revisiebeurt uitvoert, daarna ga je pas met je haar in de wind op avontuur.

Een land vol herinneringen en indrukken, waar je geweest moet zijn om je een oordeel te kunnen vormen inzake die andere cultuur. Een land vol mensen met prachtige gezichten, fotogenieke landschappen en doorkijkjes.

Een land doorkruist door de Zijderoute, met bewoners die roots hebben in Turkije, Afghanistan, China en delen rond de Middellandse zee, een land vol prachtige ogen, smakelijke kipgerechten en Kalasjnikovs.

Een land waar je op de snelweg in het spitsuur nog cricket kan spelen zonder te worden overreden, een land vol linke “swinging bridges”, geweldige bergpassen en overvolle bussen, waar de laatste passagier nog op schoot gaat bij de chauffeur en dan kan er nog minstens eentje bij. Een land waar je zwetend de berg beklimt, jezelf  helemaal uit je jas loopt, waar je de rugzak aanvoelt alsof die vol zit met bakstenen, jezelf verloren loopt op gletsjers en een land waar het ultieme gevoel van motorrijden “het haar in de wind en genieten” op het dak van de wereld werkelijkheid wordt, een land waar de adrenaline door je bloed bruist - hoezo terug naar je jeugd - en waar het bloed gaat borrelen bij elke bocht. Land van Shangri La; het verloren paradijs.

Een land waar de mensen een geweldig geheugen hebben omdat velen niet kunnen lezen en schrijven, waar je na 5 jaar zomaar weer wordt herkend, waar je geen pilsje kunt kopen maar waar de wiet tussen de graanvelden groeit, wordt gedroogd en s ’winters door de soep wordt geroerd om een warme buik te krijgen!

Intussen nieuwsgierig geworden? Kijk door Kees zijn lens en over zijn schouder in de keuken van dit intrigerende deel van Azië.

 

Tot 24 februari.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen