Zondag van de maand 2021 - AFGELAST

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Zondagmiddagactiviteit
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
28 nov. 2021 13:45 - 17:00
Locatie
MC-ASOM, Edisontraat 3, Zevenaar

Deze keer het verhaal en plaatjes van de prachtige en avontuurlijke motorreis die ons oud-clublid Dirk Jan Van Balen in 2019 naar Midden-Azië maakte (meer info over deze reis hier onder). Hij heeft zijn verhaal “De Weg Terug” gedoopt en zal daarover meer vertellen.
Alleen toegang met een Corona-bewijs en indien je geen Corona symptomen hebt.
Natuurlijk zorgen we weer voor lekkere hapjes en een gezellige middag.
In verband met de benodigde hapjes graag van tevoren aanmelden voor vrijdag 26 november 23.59 uur.

 

Intro van Dirk Jan:

Natuurlijk wil je als motorrijder motorrijden. Dat een avontuur bestaat uit onverwachte wendingen zal tijdens mijn presentatie ook weer blijken.Ik start mijn verhaal met de zoektocht naar een geschikte motor voor een reis die me van Europa naar midden-Azië zal brengen, en liefst ook weer terug. Wat er naast het voorbereiden van de motor nog meer bij zo'n reis komt kijken vertel ik desgewenst ook op de presentatie (fysieke training, vaccinaties en uitrusting). De motor vertrekt een maand eerder dan het baasje door de gegeven omstandigheden...... motor op een vrachtwagen, baasje door de lucht naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgistan (ofwel Kirgizië) waar ik haar eindelijk weer mag starten!

Daar vandaan gaat de reis (aanvankelijk met 3 medereizigers) via Oezbekistan de Himalaya in door Tadzjikistan. Langs de grens met Afghanistan (door de Whakkan Vallei), afbuigend naar het noorden, waar de route langs de Chinese grens loopt om vervolgens van de Himalaya af te stappen. Na zo'n 1200 km afgelegd te hebben staan we dan in Osh (Kirgistan). Grofweg loopt de voorgenomen route nu door het oosten van Kazachstan, het land van Borat 🙂, naar het zuidoostelijke puntje van Rusland, meteen naar het oosten om daar Mongolië binnen te gaan, door de woestijn met een happy smiley krul naar de hoofdstad in het oosten van dit land en van daaruit naar het noorden. We gaan hier weer Rusland in maar ditmaal in Siberië. Hier vandaan gaat de reis min of meer horizontaal terug naar Europa, waar ik tot slot nog een rondje door Scandinavië langs vrienden en bekenden maak, tot het serieus fris begint te worden en daar de winter invalt. Het is dan bijna half september.

Dit is heel summier het kader waarbinnen zich veel avontuurlijke gebeurtenissen afspeelden en waarin alle elementen van een avontuurlijke motortrip zitten.
Ben je nieuwsgierig geworden naar de versie die mij op 28-11 voor ogen staat? Wees welkom om mij aan te horen en vragen te stellen.
e.e.a. wil ik verduidelijken met beeldmateriaal, maar de ERVARING REALTIME zal altijd een vage benadering blijven... Wat een prachtige reis was dit !!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen