Woensdagrit 29-05-2019

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Woensdagritten
Datum en tijd
29 mei 2019 09:00 - 16:00
Locatie
MC-ASOM, Edisonstraat 3, Zevenaar

Woensdagrit 29-05-2019

Hoi Woensdagrit rijders,

Op 29 mei is de volgende Woensdagrit en gaan we naar Drenthe. Ik heb voor de route in Drenthe grotendeels gebruik gemaakt van de route die Egbert Streuer speciaal heeft uitgetekend i.v.m. de tentoonstelling in het Drents Museum over zijn leven. Een fraaie route van ongeveer 150 kilometer langs zijn favoriete dorpjes, interessante bezienswaardigheden, de mooiste vergezichten en natuurlijk langs de plaatsen waar hij zijn grootste successen vierde. Geïnteresseerden kunnen tijdens deze tocht ook een bezoek brengen aan het Drents Museum in Assen waar op dit moment de expositie van de zijspancoureur Egbert Streuer te zien is. Onder aan dit artikel is meer info hierover opgenomen. De toegangsprijs voor het museum bedraagt 8 euro p.p. De overige rijders kunnen in de tijd dat het museum bezocht wordt gebruik maken van de restaurants, welke ruimschoots aanwezig zijn rondom het museum.

We vertrekken op woensdag 29 mei om 9.00 uur vanaf de inmiddels bij jullie bekende Carpoolplaats Arnhem Noord, nabij de splitsing A50/A12 (bij de Rosendaelsche Golfclub). Op dit moment heb ik de route op de laptop uitgezet en de komende dagen zal ik deze nog narijden, waarna de definitieve route op de site zal worden geplaatst. De niet-leden, die niet de routes vanaf de site kunnen downloaden, kunnen mij een mail sturen en dan zend ik de route/track toe.

Mijn plan is om vanaf Arnhem de A50 en A1 te volgen tot iets na Deventer. Met dit stuk autosnelweg kunnen we wat tijd winnen, zodat er wat tijd is voor het bezoek aan de expositie. Na Deventer rijden we waarschijnlijk via Lemele, Hardenberg naar Westerbork. Schoonloo, Grolloo en Hooghalen naar Assen. We vervolgen na de stop onze weg langs het Nationale Park Drenthse AA, Borger, Valthe en Meppen richting Coevorden. Vermoedelijk gaan we via Vroomshoop, Wierden en Borculo richting huis. Lengte rit vanaf Arnhem tot Assen is circa 180 km en terugweg circa 200 km. Verwachte tijd terug zal circa 18.00 uur zijn. Voor degenen die eerder thuis willen zijn: we kruisen in de buurt van Holten de A1 waarover je snel je route huiswaarts kunt vervolgen.

LET OP bij het downloaden van de route ! : de rit zal bestaan uit 2 delen, deel 1 vanaf Arnhem naar het museum in Assen en deel 2 vanaf het museum weer terug richting huis.

 

Indien  de weersverwachting slecht is voor de 29e mei dan wordt deze rit verschoven naar woensdag 31 juli ! I.v.m. de Gelderse Avondvierdaagse wordt deze namelijk niet 1 week opgeschoven.

Degenen die zich bij mij hebben aangemeld krijgen dan uiterlijk dinsdagavond voorafgaand aan de rit een mail. Het is daarom belangrijk dat je je van te voren aanmeldt, zodat je niet voor niets komt !!! Let dus ook goed op je mailbox. Geen bericht: de rit gaat door!

Heb je interesse om mee te rijden stuur dan even een mailtje naar mij en laat ook ff weten of je de tentoonstelling wilt bezoeken!

 

Groet, John Visser.

 

Egbert Streuer:

Met zijn ruige baard en imposante snor was hij in de jaren 80 en 90 een opvallende verschijning op de internationale motorcircuits. Maar bovenal viel hij op door zijn uitzonderlijke sportprestaties: drie keer wereldkampioen met bakkenist Bernard Schnieders in de zijspanklasse en twee maal winnaar van de TT in Assen.  Als eerbetoon staat de in Assen geboren Egbert Streuer centraal in de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur. De tentoonstelling is te zien van 10 februari tot en met 1 september 2019. De tentoonstelling is een ode aan de Drentse snelheidsduivel Egbert Streuer (1954) die in zijn carrière maar liefst 22 Grand Prix-overwinningen wist te behalen. In de expositie waan je je op het geliefde TT-circuit van Streuer en race je van het ene naar het andere thema: van de Drent Streuer naar de Coureur, van de Professor – de man die continu zat te sleutelen aan de motor - naar de Held die hij was voor een groot publiek.

Van trofeeën en motorpakken tot uniek beeldmateriaal
Aan de hand van onder andere zijn vele trofeeën, zijn motorpakken en motorblokken vertelt het museum het verhaal van de zijspancoureur, die in 2019 65 jaar wordt. Er is origineel  en uniek beeldmateriaal uit de collecties van motorsportfotograaf Henk Keulemans en oud-manager Lee van Dam. Maar ook wordt in de expositie nooit eerder vertoond beeldmateriaal gepresenteerd uit het Drents Archief.

Oude zijspan in ere hersteld
Een van de hoogtepunten is de in ere herstelde oude zijspan van Streuer in het herkenbare rood-zwart-wit van zijn hoofdsponsor Lucky Strike. Speciaal voor de tentoonstelling is samen met ICO en Digital Art Factory in Assen een unieke 360 graden experience ontwikkeld op het TT-circuit. In de expositie kun je ervaren hoe het is om in een zijspan te racen of om bakkenist te zijn.