Crazyrit met Panclub

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Openbare Rit voor iedereen
Organisator
Toercommissie
Datum en tijd
24 mrt. 2019 09:00 - 16:00
Locatie
MC-ASOM, Edisonstraat 3, Zevenaar

Crazyrit met Panclub

HET GEET NIT DEUR!

Na intensief overleg met de regen-, hagel-, wind- en ijsmeesters uit Zevenaar en Haaksbergen is besloten de Crazypanrit van a.s. zondag te verplaatsen naar volgende week zondag 24 maart. Wij verwachten dan alle leden met mooi weer op hun motorfiets bij het clubhuis van de ASOM in Zevenaar tussen half tien en half elf.

Start: Clubgebouw ASOM: Edisonstraat 3, 6902 PK Zevenaar.

Inschrijving 9:30 – 10:30 uur

Lengte 184 km.

De route gaat door de  Achterhoek naar mijn geboortestreek Haaksbergen in ons mooie Twente. We genieten weer van kastelen, molens en essen. Koffie- lunchstop is op de markt in Haaksbergen. Daar zijn meerdere restaurants. Bezoek hier ook even de Sint Pancratius kerk en steek een kaarsje op.

We verlaten Zevenaar en rijden binnendoor richting Doetinchem. Hier passeren we het voetbalstadion De Vijverberg van De Graafschap, in de volksmond “De Superboeren” genoemd. Na Doetinchem rijden we door de landerijen van kasteel “Slangenburg”. We passeren Halle en gaan richting Haaksbergen, maar we hebben een aantal hobbels te nemen vanwege de nieuwe N18. We passeren Eibergen en rijden door het kerkdorp “De Rietmolen”. Hier vind je op het kerkhof veel graven met de naam “Te Lintelo”.  Een paar kilometer hier vandaan richting Haaksbergen, in het buurtschap Brammelo, ligt het erfgoed van mijn familie. “Volgens overlevering zou de oude Hof Lintelo al omstreeks 800 gesticht zijn door Karel de Grote”. Mijn vader is daar geboren.  

In Haaksbergen op de rotonde tussen de Goorse- en Spoorstraat zie je links het emplacement van Museum Buurt Spoorweg. Hier kun je nog een ritje maken met een trein getrokken door een stoom locomotief. We rijden nu door richting de “Markt” en staan voor de grote St. Pancratius kerk. Hier zijn meerdere restaurants. Nadat we genoten hebben van een drankje en/of een hapje gaat de rit verder achter  de kerk langs richting Buurse. Rechts af naar het Haaksberger veen. Net voor de brug over de Buursebeek ligt links de Harrevelderschans. Het gaat nu verder richting Rekken, langs de oude gebouwen van de “Rekkense Inrichting” ooit een penitentiaire  jeugd inrichting en TBS kliniek, waar o.a. geprobeerd werd ontspoorde jongens en meisjes op het rechte pad te krijgen. Het gaat nu zoals we dat op z’n Twents zeggen: “kats langs de grense” door de Achterhoek. Langs vele campings, B&B’s en uitspanningen. Bij van Hal nog een kopje koffie? Via Terborg en Azewijn (Aosem in de volksmond) duiken we het alom ons bekende Montferland in, om nog een heuveltje te nemen en eindigen weer in Zevenaar.

Veel plezier en rij voorzichtig.

Groet,

Ben te Lintelo