Woensdagrit 250km

Over dit evenement

Categorie
Toerrit - Woensdagritten
Organisator
Woensdag-ritten
Datum en tijd
25 mei 2022 09:00 - 17:00
Locatie
?

Woensdagrit, 25 mei 2022

De route voert deze keer over prachtige motorweggetjes en langs mooie rivieren naar Ouder Amstel en weer terug. De route is 299 km lang en vertrekt vanaf  Carpoolplaats Arnhem Noord bij de Rosendaelsche Golfclub, vlakbij de splitsing van A50 en A12, en eindigt op de Drielse Rijndijk bij Arnhem Zuid. We vertrekken vanaf de Carpoolplaats in kleine groepjes om 9.00 uur. Wie eerder thuis wil zijn kan onderweg op elk moment op zijn navigatie “naar huis” intikken, maar mist daarmee dan wel een mooi stukje route.
We rijden in kleine groepjes en het is gezellig als de groepjes elkaar op de pauzeplaatsen treffen. Ik heb daarom de onderstaande stops ingepland (deze zijn wel zichtbaar in de route (R) versie, maar niet in de track (TR) versie). Als je gezamenlijk wilt genieten en wilt bijkletsen onderweg: houd deze punten dan in gedachte:
Na 86 km: Restaurant bij Vliegveld Hilversum. 4 Km na Maartensdijk links af weggetje in ri vliegveld.
Na 157 km: Eetcafé de Halve Maan net voor het plaatsje Meije en ca 12 km na Bodegraven.

We rijden in kleine groepjes en geven wandelaars en fietsers voldoende ruimte.

Deelname aan deze rit is, zoals bij alle activiteiten van ASOM, alleen toegestaan voor deelnemers die geen corona verschijnselen hebben!

Het verzoek is om als je meerijdt de geleverde route/track te gebruiken en niet zelf te gaan sleutelen aan de route beschrijving: het voorkomt irritatie en verwarring (en daarmee mogelijk gevaarlijke situaties) bij de andere deelnemers en de uitzetters van de rit!

Er wordt bij ASOM veel aandacht besteedt aan de juistheid van de routes en tracks en deze worden minstens één keer nagereden, maar tijdelijke wegafsluitingen kunnen we helaas niet altijd voor zijn.
Noch MC ASOM noch de uitzetter(s) zijn aansprakelijk voor fouten in de route/track.

Route:  Vanaf Carpoolplaats Arnhem Noord nemen we tot Veenendaal de A12 om ff lekker op te schieten. Via Leersum en Bunnik arriveren we dan bij de koffiestop bij Vliegveld Hilversum. Na het weggetje door de Loosdrechtsche Plassen en het weggetje langs de Vinkeveense Plassen komen we in Ouder-Amstel aan. Vanaf daar rijden we over zeer bochtige wegen langs het Amstel-Drechtkanaal en verderop langs de Kromme Mijdrecht. Via een kleine omweg i.v.m. wegwerkzaamheden komen we bij de mooie rivier Meije. Als we de lunch achter de kiezen hebben bij Eetcafé de Halve Maan koersen we naar Bodegraven. Middels een lus in de route, opnieuw i.v.m. mogelijke werkzaamheden, steken we bij Krimpenerwaard met de pont de Lek over en volgen deze rivier een stukje tot bij Tienhoven. Via Meerkerk en Zoelmond komen we bij Maurik op de Rijndijk en we volgen de dijken langs de Rijn tot bij het eindpunt in Arnhem Zuid.

Is de weersverwachting op de 25e slecht voor de 26e dan gaat deze rit niet door op de geplande datum. Een week opschuiven is lastig i.v.m. de Motor Avond Vierdaagse. Ik stuur je uiterlijk dinsdag 25 mei eind middag een mail als het niet doorgaat.

Wil je meerijden op woensdag 25 mei: meld je dan aan bij mij via een mailtje (Johnvisser50@outlook.com) dan mail ik je de route en track.

Ik weet dan ook wie ik moet laten weten wanneer de rit eventueel i.v.m. de  weersverwachting wordt uitgesteld.
Voor degene die op eigen gelegenheid op een ander moment de route wil rijden komt die later op de site te staan.

Groet, John Visser

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen