Krauser Domani

Ton Wubbels heeft vanuit een zonnig Castellane, Zuid-Frankrijk tijdens zijn vakantie een klein maandje geleden een mail gestuurd, echter was het bij mij niet helemaal duidelijk dat deze mail als nieuwsbericht naar jullie toe op de site geplaatst moest worden. Met excuses voor Ton, hierbij alsnog het berichtje van Ton:

Wat een mooie  fotoserie van de afgelopen zaterdag verreden belfjorrit. Aan de foto's te zien ook met heel mooi weer. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar onze vakantie was al in februari  geboekt. Het is nu al weer 2 weken geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van onze motorvriend Arnold van der Spek. Dit was een hele indrukwekkende gebeurtenis, maar wel heel mooi dat we dit met een groot aantal leden hebben kunnen doen. Hopenlijk hebben Jolanda en de kinderen hier wat extra steun aan gehad.

Zo nu even wat ander nieuws. Onlangs heb ik er een motor bijgekocht voor het volgende project, namelijk een BMW K1200 Rs uit 1999 van de eerste eigenaar met slechts 42.800 km op de teller.  Ik wil hier een Krauser Domani zijspancomb. van maken. Maar eerst is de BMW K1 aan de beurt om afgemaakt te worden, anders krijg ik problemen met mijn meisje die eindelijk eens wat ruimer wil komen te zitten in het nieuwe zijspan dat al ver gevorderd is.  Snel afwerken dus die K1. Voor de K1200 Rs heb ik al wat onderdelen verzameld, zoals de complete voorwielophanging met naaf en velg.

De remschijf met remklauw kan ik van de motor gebruiken. Er moet een hulpframe gemaakt worden. Dit gebeurd met behulp van een kennis die in de metaal werkzaam is.  Die verricht ook de benodigde las- en draaiwerkzaamheden.  Een en ander zal nog wel enkele hoofdbrekens kosten.  Dit plan spookt al een aantal jaren door mijn hoofd. Op een aantal koude winterdagen heb ik voor jaren geleden al eens wat tekeningen op schaal gemaakt hoe het een en ander er uit komt te zien. Zo kun je zien of de verhoudingen kloppen en of het er een beetje uit komt te zien.  Zo'n combinatie is nogal laag, dus er moet het nodige verbouwd worden.

Zo nu nog genieten van onze 3 weken vakantie en dan als de sodemieter aan het werk.


Groet Sidecartoni.

Krauser_Domani_Ton_W_1.jpg
Krauser Domani - Ton_Wubbels - vooraanzicht
Krauser_Domani_Ton_W_2.jpg
Krauser Domani - Ton_Wubbels - Achteraanzicht